Jeep op de autoshow van Parijs 2014

jeep_parijs_srt8_redvaporJeep heeft een fraaie stand op de momenteel gehouden autoshow van Parijs. Daar staan onder meer de Grand Cherokee SRT Red Vapor (Europees debuut), speciale edities van de Jeep Wrangler en natuurlijk de nieuwe Jeep Renegade.

De kleine Jeep SUV toonde daar zijn exclusieve ‘Opening Edition’.

Grand Cherokee SRT

De nieuwe Grand Cherokee SRT (voorheen SRT 8) is in Parijs te zien in een speciale Red Vapor uitvoering. Het is de snelste en krachtigste Jeep ooit gemaakt. Het behoorlijk agressieve uiterlijk wordt benadrukt door 20 inch vijfspaaks wielen in ‘Goliath’ uitvoering en zwarte SRT, Jeep en Grand Cherokee badges. Opmerkelijk aan dit model is de introductie van Active Noise Cancellation (ANC) technologie. Deze zorgt ervoor dat het klassieke geluid van een krachtige V8 goed in het interieur te horen is. In dit geval is die V8 een 6.4 liter HEMI met 468 pk en 624 Nm koppel. Maar, zo zegt Jeep, de auto heeft een Fuel Saver technologie aan boord. Die heeft blijkbaar weinig effect op de prestaties, want de SRT haalt 0-100 km/u in 5 seconden en loopt 257 km/u.

Wrangler Unlimited “X”

jeep_parijs_wrangler_xEen speciale uitvoering van de Wranger is deze Unlimited “X”, voorzien van de bekende 284 pk 3.6 liter benzinemotor of een 200 pk diesel voor onder meer Europa. Beide hebben een vijftraps automaat. Een nieuwe kleur is Firecracker Red. De “X” is gebaseerd op de Sahara en heeft een in kleur gespoten hardtop en exclusieve stylingdetails, waaronder zwarte inserts in de grille, een motorkap met inlaten en 18″ zwarte velgen.

Wrangler Unlimited Rubicon “Stealth”

jeep_parijs_wrangler_unlimited_rubicon_stealthEen Mopar ontwerp en geen productieauto is de Jeep Wrangler Unlimited Rubicon “Stealth”. Deze is voorzien van de turbo dieselmotor en vele originele Mopar accessoires.

Let op de Performance motorkap met luchtopeningen en zwarte gaas grille, een nieuwe LED lichtbalk, off-road bumpers (Rubicon X design), rock rails, lift kit en 37 inch banden. Het exterieur is gespoten in Iron Peltrox verf, binnenin staan vintage-style leren stoelen.

Renegade

jeep_parijs_renegadeDe Jeep Renegade is de eerste nieuwe SUV van Fiat Chrysler Automobiles. Daarom is een ‘Opening Edition’ gemaakt, een gelimiteerde versie die veel biedt voor een aantrekkelijke prijs. De auto is Alpine White met zwart lederen interieur en hier uitgerust met een 120 pk 1.6 Multijet II turbodiesel. Aan boord vinden we onder meer het Uconnect navigatiesysteem en 6.5″ scherm met 3D kaarten, automatische klimaatcontrole, Keyless-Go, parkeersensoren, cruise control en 18″ wielen.