Xplore Vehicles Jeep Wrangler

De firma XPLORE maakt speciale voertuigen voor off-road avonturen. Na een eerste succes met de Toyota FJ Cruiser is er nu een XPLORE Jeep Wrangler. Het omgebouwde model werd voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Easter Jeep Safari in Moab, Utah. We kunnen ons geen betere plek voorstellen!

Volgens de fabrikant, of liever gezegd ombouwer, zijn de voertuigen verkrijgbaar via een aantal deelnemende dealers in de USA. Natuurlijk wordt begonnen met een standaard Jeep Wrangler, zowel tweedeurs als vierdeurs. Daar worden in het Stage 2 pakket onder meer de volgende accessoires aan toegevoegd:

XPLORE/Method aluminium velgen, Bilstein 5100 Series dempers, een Mopar cat-back uitlaatsysteem, een Mopar cold-air intake, badges op het exterieur en een lederen interieur met Xplore logo, gemaakt door Katzkin. Elke klant krijgt bovendien een National Parks Pass voor een jaar. Zodat je met je Jeep naar Arches kunt, zoals op de foto.

Wie kiest voor een Stage 3 pakket krijgt een groot aantal meer nuttige accessoires, zoals ARB rock rails, lierbumper en roof rack, ARB lockers en compressor, een snorkel en een koelkast op uitschuifsysteem (ook van de Australische fabrikant), een OME veersysteem en een Warn lier.

Een Stage 4 pakket is er ook, maar de inhoud vinden wij wat onduidelijk: special paint, gespecialiseerde vering, en ‘expedition-grade upfits’. Welke vering dan en welke expeditie-uitrusting?

De XPLORE Jeep die getoond werd in Moab was waarschijnlijk zo’n Stage 4 model, zie de matte donkergroene verflaag en de complete uitrusting. Deze eerste Jeep zal worden geveild voor het goede doel: de Amerikaanse National Park Foundation.

Een gedachte over “Xplore Vehicles Jeep Wrangler”

Reacties zijn gesloten.