Wat levert een oude terreinwagen of SUV nog op?

Oude SUV

Je hebt een nieuwe elektrische auto aangeschaft, omdat je oude auto niet meer goed reed en de reparatiekosten een stuk hoger uitvielen dan de eigenlijke dagwaarde van je auto. Op dit moment is het eigenlijk niet meer mogelijk om je auto als tweedehands auto aan te bieden en daarom zal je een andere manier moeten vinden om van je auto af te komen.

Je laatste oplossing is je sloop terreinwagen naar de autosloperij brengen. Op een autosloperij demonteren je ze auto zorgvuldig en hergebruiken ze onderdelen voor reparaties van andere auto’s. De overige materialen en vloeistoffen worden op een milieuvriendelijke manier gescheiden en gerecycled, zodat uiteindelijk je gehele auto gedemonteerd is. Als je je auto inlevert bij een autosloperij, wil je er natuurlijk zelf ook nog een vergoeding voor ontvangen. Maar hoe hoog is het bedrag dat je kunt verwachten? Wat levert je oude terreinwagen eigenlijk nog op?

Je auto naar de autosloperij

Als je auto nog in staat is te rijden, dan kun je deze zelf nog naar de sloperij brengen. Is je auto kapot, door ernstige schade of een kapotte motor, dan gaat dat natuurlijk niet meer. In zo’n geval is het fijn dat een hoop autosloperijen een ophaalservice aanbieden, die vaak ook nog eens gratis is. De autosloperijen komen je auto, soms kosteloos, ophalen op locatie, waardoor je dit zelf niet meer hoeft te regelen. Je krijgt ontvangt dan gelijk een RDW vrijwaring, zodat je niet meer over kosten zoals wegenbelasting en verzekeringen hoeft na te denken. Ook ontvang je meestal direct je vergoeding voor je auto, waarvan de hoogt afhankelijk is van je auto..

De opbrengst en hoogte van de vergoeding

Met een beetje geluk nog een paar honderd euro ontvangen voor je sloop terreinwagen. Allereerst krijg je een vergoeding voor het oud ijzer. Afhankelijk van het gewicht van je auto zal dit bedrag variëren tussen de €75 en de €125 euro. Naast de vergoeding voor het oud ijzer, kun je ook nog geld ontvangen voor een aantal bruikbare onderdelen, zoals de elektronica, velgen, carrosserie, het motorblok en de airco. De autosloop kan deze producten namelijk verkopen of monteren in andere auto’s. Omdat de tweedehands onderdelen van terreinwagens gewild, maar schaars, zijn, zal je sloopauto al snel meer dan honderd euro opleveren.