Wanneer komt de nieuwe Jimny?

De Suzuki Jimny bestaat alweer heel wat jaren. En zijn voorgangers gaan zelfs tientallen jaren terug. Het probleem is dat de erg smalle Jimny niet overal de ‘elandproef’ doorstaat. In diverse landen is het stoere 4x4tje dan ook niet meer leverbaar. In Nederland nog wel. Daar is de populaire Jimny Metal Top voor onder de 17.000 euro te koop. Geen koopje voor een auto van die afmetingen, maar dan heeft u wel een echte terreinwagen met starre assen, vierwielaandrijving en een lage gearing.

Er moet een keer een opvolger komen voor de Jimny. Recent zou een medewerker van Suzuki in Brazilië hebben gezegd dat er inderdaad een nieuwe Jimny gepland staat voor 2013. Waarom Brazilië? Omdat de nieuwe Jimny daar gemaakt zal worden. Volgens sommige bronnen wordt de productie gedeeld met een fabriek in India.

SUVLifestyle.nl vindt het allemaal best, als de Suzuki Jimny zijn geweldige terreincapaciteiten maar weet te behouden. ‘Softroaders’ die er leuk uitzien en niets presteren in de modder zijn er al genoeg. Maar er is hoop. Suzuki USA zou een pickup truck op basis van de nieuwe Jimny op de markt willen brengen. Dat betekent dat de Jimny er in elk geval stoer zal uitzien, en waarschijnlijk zelfs zijn 4×4 en starre assen zal behouden. De video hieronder toont de X-Head concept die al enkele jaren geleden in Detroit getoond werd.

4 gedachten over “Wanneer komt de nieuwe Jimny?”

Reacties zijn gesloten.