Volvo On Call app

Volvo On Call smartphone appVia je smartphone de portieren vergrendelen of ontgrendelen, je auto snel lokaliseren in een volle parkeergarage of assistentie oproepen. Dat kan met de Volvo On Call app. De applicatie biedt zeer veel functies en is enorm praktisch. Het is allang niet meer zomaar een gadget. Met de app kun je zelfs bandenspanning en accuspanning op afstand controleren.

Volvo On Call bestaat al sinds 1998. Volvo presenteerde dit systeem destijds op de AutoRAI en was daarmee het eerste automerk in Nederland. In maart 2004 reden de eerste Volvo’s voorzien van dit systeem op de Nederlandse wegen. Toen kon je met het systeem hulp oproepen bij noodsituaties. Dat gebeurde met een druk op een knop of automatisch als een van de airbags in de auto was afgegaan.

Handige functies
Het huidige Volvo On Call systeem is uitgebreid met diverse andere functies en te koppelen aan de smartphone. Met een speciale, gratis app kun je op elk moment en vanaf elke plek je on board-systemen goed in de gaten te houden. Ook kun je er functies mee op afstand bedienen. De applicatie heeft de volgende mogelijkheden:

Locatie: laat op een HERE kaart zien waar de auto zich bevindt. Een digitaal kompas wijst je de weg terug naar de auto. Een geraadpleegd adres kan vanuit de app naar het Sensus navigatiesysteem in de Volvo verstuurd worden.

Portieren & sloten: geeft aan of de portieren van de auto gesloten zijn. Door de touchscreen van de smartphone aan te raken, is het mogelijk de portieren te ontgrendelen.

Instrumentenpaneel: stelt je in staat op afstand een reeks gegevens te controleren: het brandstofniveau, de resterende actieradius, het gemiddelde brandstofverbruik, de gemiddelde snelheid, de kilometerstand en de stand van de dagteller.

Waarschuwingen: controleer de status van belangrijke onderdelen als de lampen, onderhoud en de niveaus van de remvloeistof, de koelvloeistof en de motorolie.

Preconditioning: als de Volvo met een parkeerverwarming is uitgerust, kun je deze via de applicatie starten en programmeren. En bij de V60 Plug-in Hybrid is het ook mogelijk de airconditioning op afstand te activeren.

Rijlogboek: hiermee is het mogelijk gedetailleerde informatie van iedere reis van de laatste veertig dagen te downloaden en op te slaan. De gegevens zijn als een Excel-document op te vragen – ideaal voor als je een auto van de zaak hebt en een eigen administratie moet bijhouden.

Diefstal notificatie: de applicatie informeert je zodra het (optionele) alarm van je auto in werking treedt.

De Volvo On Call app is gratis en te vinden in de iPhone-, Windows- en Android-applicatiewinkels op internet.