Volvo Concept XC Coupé

volvoconceptxccoupe1Deze Volvo Concept XC Coupé is slechts een studiemodel op de Detroit Motor Show. Maar wel een interessante. Hij geeft namelijk volgens Volvo zelf een nieuwe designrichting aan voor de nieuwe XC90. Diverse designelementen uit de conceptmodellen komen terug in de XC90, zoals de dagrijverlichting aan de voor- en achterzijde en de zwevende grille. De introductie van de nieuwe XC90 is eind 2014.

Dit is Volvo’s tweede Concept Car in de reeks van drie modellen. Het design is geïnspireerd op moderne sportmaterialen en toont de mogelijkheden op het gebied van veiligheid met behulp van het Scalable Product Architecture (SPA). Het is een stijlvolle, veelzijdige auto voor sportieve mensen.

ʺHen die van extreme sporten houden zoeken spanning en steeds nieuwe uitdagingen. Om er zeker van te zijn dat ze in één stuk thuiskomen, geven ze de voorkeur aan eersteklas materialen voor de beste prestaties. Ze zoeken het ultieme gevoel van vrijheid met de veiligheid die daarbij nodig is,ʺ zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Car Group.

ʺDe Volvo Concept XC Coupé sluit perfect aan op deze lifestyle. De veiligheidsfeatures en het veelzijdige karakter zijn slim geïntegreerd in het stijlvolle uiterlijk van de auto. De Concept XC Coupé is klaar om zijn passagiers naar nieuwe avonturen te brengen en weer veilig thuis af te zetten,” voegt hij toe.

”De Concept XC Coupé laat ook zien hoe slimme technologie ons in staat stelt om onze eersteklas veiligheidssystemen te versterken. Dit zonder compromissen te doen op gebied van design, formaat of gewicht. Dankzij veelvuldig gebruik van sterk Boronstaal en structuren met nieuwe, ingenieuze ontkoppeling kunnen we de SPA auto`s compacter én veiliger maken,” zegt Thomas Ingenlath.

De tweedeurs vierzitter heeft een sterke connectie met de eerder gepresenteerde Volvo Concept Coupé. De grotere 21 inch wielen, de sterk geaccentueerde wielkasten en de hogere daklijn dragen bij aan een robuustere uitstraling en een sterke en capabele uitstraling. De verlengde afstand tussen het dashboard en de vooras is een krachtig visueel element. De capabele houding wordt benadrukt door details zoals de nieuwe motorkap en de lijnen die elegant over de lengte van de auto lopen.

High-tech sport materiaal
volvoconceptxccoupe2De verbintenis met modern high-tech sportmateriaal is duidelijk aanwezig in deze concept car. Eén van de inspiratiebronnen van het designteam is het Zweedse bedrijf POC, dat high-tech sportmaterialen ontwikkelt voor topsporters.

Om de juiste balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit heeft het designteam traditionele SUV elementen een nieuwe interpretatie gegeven. Ze zijn subtiel geïntegreerd in het gestroomlijnde design van een coupé en zijn op natuurlijke wijze omgeven door de andere chassisonderdelen.

T-vormige Dagrijverlichting
“Beide conceptmodellen laten zien welke vormen wij onze auto`s vanaf heden kunnen geven. We voegen emotionele waarde aan het merk toe met een kalme, zelfverzekerde schoonheid waar Scandinavische design om bekend staat,” zegt Thomas Ingenlath.

Volvo Cars maakte de weg vrij voor een nieuw segment in 1997, door de V70 Cross Country te introduceren. Het gamma is sindsdien voortdurend ontwikkeld en uitgebreid. Vandaag de dag bestaat het aanbod uit de Volvo V40 Cross Country, XC60 en XC70 en de XC90.