Volkswagen Touareg

De andere debutant is Volkswagen, die laat op de markt kwam, maar Dat wel deed met een uitermate efficiënte machine: de Touareg. Deze grote SUV is nauw verwant aan de Porsche Cayenne, die de Critici bleef verbazen door in 2004 41% van Porsche ’s totale omzet, Voor zijn rekening te nemen. Die critici twijfelden ook aan de kansen Van WW op de SUV-markt, maar zij hebben hun mening moeten Herzien. De Touareg scoort namelijk op alle punten, vooral wat Betreft (bouwkwaliteit en zijn V10-dieselmotor.

Die laatste is een alternatief voor de 3,2-liter 236-pk V6 en de, 4,2-liter 305-pk V8-benzinemotoren en de ongewone 6-liter W12. Van 440 pk. Als instapmotor is er een 2,5-liter turbodiesel van 172. Pk. De V10-diesel met 308 pk en 746 Nm kon pel, die heel zware Lasten kan trekken, beleefde moeilijke start, want in 2005 zag VW. Zich door emi-sie-eisen genoopt de Touareg in de VS tijdelijk van de Markt te halen.
En de twee merken die de beginjaren van het SUV-verhaal, Domineerde? Bij jeep is er weinig veranderd. Men concurreert zich Op drie modellen: de WRANGLER, de CHEROKEE en DE GRANDE.

Aandachtspunten

Ook raden wij u aan om de waterpompen regelmatig te vervangen, die blijken ook regelmatig problemen te hebben.

-De 174pk, 2.5 Liter TDI, de optionele luchtvering kan ook last krijgen van roest  wat problemen veroorzaakt zoals het losraken van de slangen.

De waterpomp kun je het best vervangen voor de 100.000 gereden Kilometers omdat anders uiteindelijk de hele as vervangen, zal Moeten worden en dat kan best prijzig worden dan bent u ruim, €1200 tot €1500  ongeveer kwijt aan Onderhoudskosten.

De Tiptronic Automaten blijken na de 100.000 kilometer ook Problemen te ondervinden bij het terugschakelen van de vijfde Versnelling naar vierde versnelling schokt de auto flink de enige Oplossing om het probleem op te lossen is het vervangen van de Versnellingsbak dat kan ook weer oplopen tot hoge kosten van, Onderhoudt tot een paar duizenden euro’s. Modellen van 2006 en 2009 zijn teruggeroepen omdat de Achterspoilers losraakte. Ook, Moet u opletten  bij  Benzine Modellen van het jaar 2003 tot en met 2007 hiervoor is er ook  een Terugroep actie geweest dit probleem, Wordt door de Volkswagen Dealer verholpen.

Nieuw model  Volkswagen TOUAREG 2019