Volkswagen Tiguan 2011

Het gaat goed met de Tiguan. Europa houdt wel van SUV die wel een SUV is maar niet te groot. En niet te opvallend. En niet te duur. En niet te onzuinig. Laat de Tiguan dat nu allemaal niet zijn. Daarom verkoopt hij heel goed. Sinds de komst van de kleine Duitse SUV vonden 572.000 exemplaren een eigenaar, waarvan bijna 7.500 exemplaren in Nederland. Nu komt er een nieuw model.

Over dat nieuwe model is nog niet alles bekend. Natuurlijk zijn er van die strips met LED dagrijverlichting. Maar of die op alle modellen komen weten we nog niet. Dat zal zeker niet het geval zijn voor vermoeidheidsassistentie, rijstrookdetectie en een automatisch grootlichtsysteem. Voeg navigatie en een automatisch parkeersysteem toe en binnenkort hoeft u helemaal niet meer na te denken!

Naar het schijnt krijgt de 200 pk benzinemotor er tien pk bij, nu dus 210 pk . Volgens een Duitse bron blijven de 2,0 TDI BlueMotion diesels op 110 tot 170 pk en de 1,4 liter TSI BlueMotion Technology op 122 pk. Deze laatste zou in Duitsland 24.175 euro kosten. Hier helaas niet. Maar goed, dat is een voorwielaandrijver en daar zijn wij, zoals bekend, tegen. Een SUV moet 4×4 hebben. Koop anders een MPV.

Echt nieuw is de toepassing van de zeventraps DSG versnellingsbakken in de Tiguan. De auto is in Nederland te koop vanaf half juni 2011.

Een gedachte over “Volkswagen Tiguan 2011”

Reacties zijn gesloten.