Volkswagen Passat Alltrack

Volkswagen kondigt de Passat Alltrack aan op de  Tokio Motor Show. Het gaat om een opgestoerde variant van de gewone Passat, in de lijnen van de CrossPolo en de CrossGolf. De Passat heeft in tegenstelling tot voornoemde kleinere broers wel vierwielaandrijving. Of is daar in elk geval mee uit te rusten.

De Passat Alltrack heeft bredere wielkasten met opzetstukken, van kunststof of rubber (dat konden wij aan de foto’s niet zien). Tot het stoerdere uiterlijk horen natuurlijk ook andere bumpers en beschermingspanelen in RVS-look, 17-inch lichtmetalen wielen en een hogere grondspeling. Niet te wild doen hoor, we denken aan 1,5 centimeter extra. Verder gaat u de Alltrack herkennen aan de matchromen dakrails, chromen uitlaateinden en de tekst Alltrack achterop.

Qua motorisering levert Volkswagen een 160 pk sterke TSI, een 2.0 TSI met 210 pk, een 2.0 TDI diesel met 140 pk en een sterkere diesel met 170 pk en eveneens twee liter. De sterkste motoren zijn standaard voorzien van 4Motion-vierwielaandrijving en een DSG-bak. Mooi spul. Wilt u op de kleintjes letten, dan rijdt u met de basismotor die alleen met voorwielaandrijving leverbaar is eigenlijk voor gek. Houd het dan liever bij een gewone Passat.

Bijzonder aan de Passat Alltrack zijn niet alleen de vierwielaandrijving, maar ook de offroad-rijmodus die rekening houdt met losse ondergrond en ook beschikt over een hill descent control-functie.

Rond april 2012 kunt u een kijkje nemen bij de Volkswagen dealer.

3 gedachten over “Volkswagen Passat Alltrack”

Reacties zijn gesloten.