Volkswagen Amarok Canyon

Met de Amarok Canyon Concept Car presenteert Volkswagen op de Autosalon van Genève een extra avontuurlijke variant van de succesvolle Amarok. De extreme sport ‘kayak-freestyle’ diende als inspiratiebron voor deze auto.

Ten opzichte van de standaard Amarok is de Canyon Concept Car 85 mm hoger. Dit komt door de combinatie van de Body-Lift-Kit (+ 40 mm) en de extra brede banden (275/65 R 18). De Canyon Concept Car is ook breder dan de reguliere Amarok (spatborden + 35 mm). Door de elektrisch naar buiten bewegende treeplanken als de portieren worden geopend, is de instap aan beide zijden optimaal. Andere eyecatchers zijn de oranjerode lak, de vier extra lampen op het dak, de donkergetinte achterlichten en de bodembescherming in een contrasterende kleur.

Plaats voor twee kayaks
De Amarok Canyon Concept Car heeft een laadruim met plaats voor twee kayaks. Deze blijven stevig op hun plaats dankzij uitsparingen in de laadvloer en speciale steunen op de zogenoemde ‘styling-bar’. Voor helmen, zwemvesten en raft-schoenen zijn er speciale opbergmogelijkheden als netten en waterdichte boxen in de laadruimte. Peddels worden in de achterklep opgeborgen.

Interieur
Deze speciale uitvoering van de Amarok is voorzien van met leder beklede stoelen. De wangen van de leuning en de hoofdsteun vallen op door hun contrasterende kleur. De stiksels hebben dezelfde oranjerode tint als de carrosserie. Op het dashboard zijn drie extra instrumenten in een compact cluster ondergebracht. Ze geven onder meer de hellingshoek van de auto weer.

Geavanceerde techniek
De Volkswagen Amarok Canyon Concept Car is buitengewoon terreinvaardig dankzij de combinatie van de 132 kW/180 pk sterke 2.0 TDI-biturbomotor (maximumkoppel 400 Nm) en de inschakelbare 4MOTION-vierwielaandrijving met reductiebak en sperdifferentieel achter.

Een gedachte over “Volkswagen Amarok Canyon”

Reacties zijn gesloten.