VIRB: de actiecamera van Garmin

Garmin VIRBDe markt voor schokvaste en liefst waterdicht actiecamera’s is geëxplodeerd. Na de GoPro Hero kwam een hele reeks imitaties en variaties van onder meer Ion, JVC en Sony. Nu mengt ook navigatiespecialist Garmin zich in de strijd. Hun wapen? De VIRB, een waterdichte HD 1080p actiecamera.

De VIRB heeft een grote schuifknop voor het maken van opnamen aan de zijkant van de camera. Door de schuifknop en klik van de schakelaar weet u direct dat u een opname aan het maken bent, zelfs als u handschoenen draagt. De camera is slank en robuust vormgegeven zodat hij niet in de weg zit. Dus ga gewoon lekker skiën, klimmen, kajakken of terreinrijden. U kunt erop vertrouwen dat die mooie opname gelukt is.

Door een 2000 mAh lithium-ion batterij kunt u tot 3 uur lang opnames maken bij 1080p resolutie. Dit betekent dat er een grote kans is dat de batterij het maken van opnamen langer volhoudt dan u zelf. Opnieuw opladen is zeer gemakkelijk: u sluit de batterij aan op uw computer of steekt deze in het stopcontact. En u kunt de opnametijd nog verder verlengen door een reservebatterij mee te nemen (wordt apart verkocht) als uw avonturen een hele dag in beslag nemen.

Als u de digitale beeldstabilisatie inschakelt, voegt VIRB enige stabiliteit toe aan hobbelige ritten en andere schokkende avonturen zodat u kunt genieten van videobeelden die minder trillen. Verder verbetert de lensvervormingscorrectie de kwaliteit van uw videobeelden, zelfs voordat u begint met beeldbewerking.

Fotografie en video
De VIRB kan echte HD-videobeelden in 1080p met 30bps opnemen. Daarnaast kunt u de resolutie en filmsnelheid aanpassen voor haarscherpe slowmotion met dramatisch effect tot 120bps. U bekijkt alles door onze WideVü lens en de beelden worden verwerkt met behulp van een 16 megapixel CMOS-sensor voor video van de hoogste kwaliteit. De HD-videomodi zijn: 1080p met 30fps, 960p met 30/48fps, 720p met 30/60fps, 848×480 met 120fps.

De VIRB is tevens een krachtige digitale fotocamera. Dankzij de 16 megapixel camera worden uw foto’s scherper, duidelijker en minder vervormd. Neem één foto per keer met 16 megapixels, 12 megapixels of 8 megapixels (met de knop op de camera of via de afstandsbediening) of kies Burst-opnamen (6/s) of Time-lapse (0,5, 1, 2, 5, 10, 30, 60 seconden). Het wordt allemaal verwerkt door een 16-megapixel CMOS-processor voor beelden van hoge kwaliteit.

Verder kunt u foto’s nemen terwijl u een film opneemt, door gewoon de knop aan te raken op de afstandsbediening van uw compatibele Garmin product of op de camera zelf.

Steunen en behuizing
Garmin VIRB Elite accessoiresMet de uitgebreide keus aan steunen voor de VIRB kunt u de camera stevig op zijn positie vastzetten, op nagenoeg elke gewenste plek. Van gebogen of platte steunen op plaatwerk of dashboards, tot bevestiging op een stuur, helm of schouder of aan een riem, de verschillende VIRB steunen voorzien in alle mogelijkheden. De VIRB steunen hebben scharnieren die in elkaar grijpen en zo op hun plaats blijven. Er werkt dus niet alleen spankracht op de steunen, dit zorgt voor een meer robuuste, duurzame en trillingsvrije bevestiging. We leveren er zelfs een adapter bij zodat u de VIRB ook kunt gebruiken met andere gangbare steunen.

De VIRB is robuust en waterbestendig tot IPX7 zonder dat u iets hoeft te doen. Als u dieper of langer wilt duiken, kunt u de optionele duikcassette gebruiken, waarmee u de waterbestendigheid vergroot tot 50 meter diepte.

Elite
De VIRB is vanaf nu verkrijgbaar voor € 299. Een VIRB Elite is vanaf oktober 2013 leverbaar voor € 399 en biedt daarvoor extra een hooggevoelige GPS, versnellingsmeter en hoogtemeter als ook Wi-Fi-connectiviteit voor bediening op afstand met uw smartphone.