Vijf slimme tips om de goedkoopste autoverzekering te vinden voor mijn situatie

Range Rover Sport hybridMet trots rijd je in je eigen SUV. Je kunt er niet lang genoeg plezier van hebben en dus zorg je ervoor dat je goed verzekerd de weg op gaat. Toch denk je dat er een mogelijkheid is om je autoverzekering goedkoper af te sluiten, maar je weet nog niet hoe? Met deze vijf slimme tips begeleiden wij je naar de goedkoopste autoverzekering, afgestemd op je persoonlijke situatie.

1. Bekijk je huidige autoverzekering nog eens goed

Om je autoverzekering aan te passen naar je persoonlijke situatie maak je een keuze uit een van de drie dekkingen: de WA-dekking, de WA + beperkt casco dekking en de WA + volledig casco dekking.

De WA-dekking. Deze dekking is verplicht als je woonachtig bent in Nederland. Je kiest voor een WA-dekking als je auto inmiddels al tien jaar mee gaat. Alleen de schade aan derden wordt door de WA-dekking gedekt.

De WA + beperkt casco dekking. Je krijgt de schade die je toebrengt aan anderen en de schade ontstaan door bepaalde gebeurtenissen vergoed. Dit kan gaan om schade door brand, ruitbreuk, diefstal en extreme weersomstandigheden (storm en hagel bijvoorbeeld). Voor een WA + beperkt casco dekking ga je wanneer je SUV tussen de vijf en tien jaar oud is.

De WA + volledig casco dekking. Wanneer je SUV nog geen vijf jaar oud is ga je voor een WA + volledig casco dekking. Je wilt immers zoveel mogelijk tot alles vergoed krijgen als er sprake van schade is. Je krijgt de WA-dekking, schade als gevolg van bepaalde gebeurtenissen en de schade aan je eigen SUV vergoed. Ook voor vandalisme of diefstal ben je gedekt.

Speciaal voor je nieuwe SUV
Je sluit de beste autoverzekering af als de verzekeraar een aanschafwaardegarantie van 3 jaar biedt. Zo krijg je bij diefstal of een auto die total loss is duizenden euro’s meer terug.

2. Je autoverzekering in één keer betalen

Als je in staat bent je autoverzekering in één keer te betalen moet je dit zeker doen. Veel verzekeraars geven je korting wanneer je de autoverzekering jaarlijks betaald. Hoe kan dat? Het bedrag voor je autoverzekering is van tevoren bepaald en betaald door je verzekeraar en zij vragen hier een bepaald percentage rente over per maand, waardoor je aan het eind van de rit meer betaalt.

3. Schatting aantal kilometers per jaar

Wees altijd alert en geef een realistische opgave van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Zo heb je geen kans op nabetaling bij een bezoek aan de garage.

4. Neem kleine autoschades voor je eigen rekening

Het overkomt de beste: je zag een paaltje over het hoofd en nu zit er een deuk in je prachtige SUV. Een ritje naar de garage voor een prijsopgave en om je auto te laten uitdeuken is zo gemaakt. Afhankelijk van de schade kan een deuk oplopen tot €400,- euro of meer.

Toch kun je er dan vaak het beste voor kiezen om de schade voor je eigen rekening te nemen. Waarom? Omdat schade claimen gevolgen heeft voor je schadevrije jaren en zo op je premie. Nu je van de garage de prijsopgave hebt gekregen kun je bij de verzekeraar laten uitrekenen wat voor invloed de schade heeft op je premie. Je legt de twee opties naast elkaar en maakt de juiste keuze.

5. Vergelijk autoverzekeringen regelmatig

Wij hebben het beste voor het laatst bewaart: het vergelijken van je autoverzekering zorgt voor de grootste besparingen. Door je autoverzekering niet automatisch te verlengen, maar regelmatig een vergelijking te maken betaal je nooit teveel én past de autoverzekering goed bij je huidige situatie.

De gouden tip: vergelijken doe je via Autoverzekering.nl, een onafhankelijke vergelijker waarbij je snel en gemakkelijk kosteloos kunt vergelijken en overstappen. Er is geen verzekeraar die bij Autoverzekering.nl de voorkeur krijgt, waardoor de beste deal ook de beste deal is. Eerlijk naar de goedkoopste autoverzekering ga je via Autoverzekering.nl!