Vernieuwde Nissan Murano

De Nissan Murano leidt volgens ons een wat kwijnend bestaan in Nederland. De auto is met bijna 70.000 euro behoorlijk aan de prijs en beschikt over een 3,5 liter V6 benzinemotor die ook al niet zuinig is. De reden? De auto is specifiek ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, waar ze wel pap lusten van dit soort SUV’s. Maar ook in Europa is een markt te vinden waar men nog niet zo eco is als in Nederland: in Rusland loopt de Murano schijnbaar als een trein.

Voor het modeljaar 2012 paste Nissan hun premium crossover aan (want zo noemen zij het).

De meeste wijzigingen zijn te vinden in het interieur. Hier blinkt witte verlichting (in plaats van de vroegere oranje verlichting). De middenconsole is fraaier geïntegreerd in de cockpit door een andere kleurafstemming. Verder vinden we in het interieur ander stoelleder en deurpanelen met geplooide stiksels. Achteraan werd het optionele dvd-scherm, dat vroeger in het dak gemonteerd was, vervangen door twee individuele schermen die in de achterzijde van de voorste hoofdsteunen zitten. Andere luxe zijn een elektrisch bedienbare achterklep, Surround View camera’s, een  Nissan Connect Premium-navigatiesysteem met een 7-inch touchscreen en een 9,3 Gb harde schijf. Een BOSE-audiosysteem beschikt over iPod-, Bluetooth- en aux-aansluitingen. Oh ja, Nissan meldt ook een nieuw lettertype voor de wijzerplaten…

Aan de buitenkant is de nieuwe Murano vooral te herkennen aan andere achterlichten. Deze lijken nu sterker op die van de Qashqai. Er zijn twee nieuwe lakken met pareleffect, te weten Pearl White en Graphite Blue. Ook de lichtmetalen velgen in 18 inch vijfspaaksontwerp zijn nieuw, 20 inch velgen met vijf dubbele spaken blijven ongewijzigd.

Nissan ziet de Murano als het topmodel in de crossover/SUV klasse, boven de Juke en de Qashqai. Natuurlijk moet voor Europa een dieselmotor worden aangeboden. Die is er dan ook in de vorm van de 2,5 liter dCi. Hij is gekoppeld aan een zestrapsautomaat met Adaptive Shift Control. Die viercilinder zelfontbrander levert 190 pk en 450 Nm vanaf 2.000 tpm. De kleine groep rijders die kiest voor de zoevende V6 krijgt een blok met 256 pk en 334 Nm. Zoals vanouds is de V6 gekoppeld aan een traploos schakelende CVT automaat. Beide motorversies kosten vanaf 69.350 euro.

En niet onbelangrijk, de Murano is voorzien van Nissans All-Mode 4×4-i intelligente vierwielaandrijving voor een veilig weggedrag onder alle omstandigheden.

3 gedachten over “Vernieuwde Nissan Murano”

Reacties zijn gesloten.