Vernieuwde Land Rover Discovery 4

Nee, geen Discovery 5, maar wel een vernieuwde Land Rover Discovery 4 voor het modeljaar 2012. Het grootste nieuws is een achttraps automaat. De 211 pk 3.0 LR-TDV6 diesel blijft de instapmotor voor Discovery 4 klanten in de Europese markten. De motor heeft een verdere vermindering van de CO2 uitstoot ondergaan, van 244g/km naar 224g/km. Dit dankzij een ander benzine injectiesysteem en een nieuwe ZF 8HP70, achttraps automatische transmissie. Uiteraard komt deze automaat ook in de 3.0 LR-SDV6 uitvoering, waar het vermogen stijgt van 245 pk naar 256 pk en de CO2 uitstoot daalt tot 230g/km.

Voor de liefhebbers van vermogen is er altijd nog de V8 benzinemotor. De 5.0 liter ongeblazen V8 blijft ongewijzigd en levert 375 pk en 510 Nm koppel.

Geluid

Het goedkoopste geluidssysteem is nu voorzien van een kleurenscherm en beschikbaar met Bluetooth, DAB en USB/iPod interface.

Het middelste Hi-ICE Harman Kardon systeem is van 9 naar 11 luidsprekers gegaan en kent een vermogensstijging van 240W naar 380W.

Het Premium Harmon Kardon LOGIC 7 systeem beschikt over maar liefst 825W en 17 speakers. Een nieuw ‘Say What You See’ spraakherkenningssysteem in de dure uitvoeringen laat de chauffeur zeggen wat hij of zij wil.

Entertainment

Het Rear Seat Entertainment systeem is nu voorzien van een enkele DVD drive, zodat een schijf eenvoudig kan worden geladen vanuit de cabine. De zes-DVD wisselaar in het bagagecompartiment is daarmee verleden tijd. Het entertainmentsysteem wordt gevoed door een nieuw, draadloos systeem met de naam WhiteFire. Het idee is dat draadloze hoofdtelefoons de inzittenden het geluid bij het beeld verschaffen. Aansluiting op games consoles schijnt tot de mogelijkheden te behoren. Dus die kids hoor je niet meer tussen Amsterdam en Tirol.

Optie packs

Er zijn drie nieuwe optie packs beschikbaar. We weten niet of deze ook naar Nederland komen, maar hierbij in elk geval de details:

Een Technology Pack omvat de Premium Navigation met 4x4i off-road navigatie, het eerder genoemde ‘Say What You See’ spraakgestuurde systeem en parkeersensoren voor en achter, met achter ook camera’s.

Een HSE Luxury Pack heeft Xenon adaptieve koplampen met bochtverlichting, Harman Kardon LOGIC7® 17-speaker 825W audiosysteem, Premium Leather Pack, roof rails in satin black, elektrische stuurkolomverstelling  en een elektrisch schuif/kanteldak. In de voorste middenconsole treft u een koelbox aan.

Een Vision Assist Pack heeft natuurlijk ook Xenon adaptieve koplampen met bochtverlichting, automatisch werkende koplampen met High Beam Assist voor het grootlicht en een Surround Camera System.

 

Een gedachte over “Vernieuwde Land Rover Discovery 4”

Reacties zijn gesloten.