Uw SUV of terreinwagen verzekeren

Verzekeringen zijn altijd lastig. Ze kosten geld, en als het goed is heeft u er nooit iets aan. Dat geldt weliswaar ook voor autoverzekeringen, maar aan de andere kant wilt u uw kostbare bezit wel goed verzekeren. Hoe u uw SUV of terreinwagen goed en gemakkelijk verzekert bij een online aanbieder wordt in dit artikel uitgelegd.

Voor de praktijkvoorbeelden ga ik uit van AllSecur. U kent ze wel, van de reclames met Tim en Tom Coronel. Deze firma, onderdeel van Allianz, heeft een uitstekende website waarop iedereen zelf een verzekering kan afsluiten. Bovendien zijn hun voorwaarden en dekkingen prima in orde. Sommige goedkope online aanbieders verzekeren bijvoorbeeld geen duurdere auto’s (en dat is een SUV al snel) of doen moeilijk als het om een cabrio gaat (kunststof of linnen kap).

Hoofddekkingen
Autoverzekeraars onderscheiden drie soorten dekking: de wettelijk verplichte WA, Beperkt Casco, en Volledig Casco. In het kort komt het hier op neer: als u een heel goedkope of oude auto heeft, dan kunt u volstaan met alleen WA. Schade aan personen en andermans spullen is dan gedekt en u kunt gewoon de weg op. Maar als de auto in brand vliegt of gestolen wordt, dan wordt niets vergoed.

Allsecur

WA+Beperkt Casco biedt al dekking tegen brand, diefstal, joyriding, hagelschade, ruitbreuk en botsingen met loslopende dieren. Deze dekking is prima als de auto al wat ouder is of u zekere risico’s accepteert, zoals vandalisme.
Voor nieuwere auto’s en voor hen die gewoon alles gedekt willen hebben, inclusief aanrijdingen, omslaan, te water raken en vandalisme, is er WA+Volledig Casco.

Video over uitleg dekkingen

Twee auto’s verzekeren
Veel verzekeraars hebben gunstige voorwaarden wanneer u een tweede (of derde) auto bij hen verzekert. Allsecur is één van de weinige autoverzekeraars is die gezinskorting biedt. Dat geeft extra korting als gezinsleden op hetzelfde adres wonen. Wel moet u even bellen naar 073-548 5000 om dat te regelen.

Eigen bedrijf
Veel bezitters van een terreinwagen of SUV hebben een eigen bedrijf. Freelancers of ZZP-ers kunnen hun auto bijna altijd verzekeren. Bij AllSecur is de directieauto van een BV ook te verzekeren, maar dan moet er wel minimaal 500 km. privé gereden worden. Ook handig is dat deze verzekeraar de auto exclusief BTW kan verzekeren. Dat kan schelen in de premie omdat de waarde van de auto dan lager is. Een laatste tip voor bedrijfseigenaren: een aanvullende rechtsbijstandverzekering is onmisbaar om allerlei gezeur te helpen regelen als er een keer schade is.

In het buitenland
De autoverzekering is ook geldig in het buitenland, en wel met dezelfde dekkingen als in Nederland. Naast de verzekeringnemer mogen anderen (mits rijbevoegd) in de auto rijden zonder dat dit invloed heeft op de dekking. Allsecur biedt aanvullend een pechhulp verzekering aan die in het binnenland of in het buitenland geldt. Omdat bij Allsecur dekkingen dagelijks gewijzigd kunnen worden kan voor de vakantie gewoon een pechhulpdekking worden afgesloten. Wel zo handig als u op pad gaat met een oude Land Rover of Jeep (willekeurige voorbeelden, hoor!).

Beveiligingssysteem
Bij het afsluiten van een verzekering wordt vaak geëist dat de auto is voorzien van een SCM gecertificeerd alarmsysteem. U heeft geen idee wat er in uw vierdehands auto zit? Vraag het dan na via de nationale autodiefstallijn (0900-1593). In de meeste gevallen heeft u een SCM certificaat bij de auto of weet uw dealer het. Er zijn drie soorten systemen:

 • Startonderbreker (klasse 1)
 • Alarmsystemen (klasse 2 en 3)
 • Voertuig volgsystemen (klasse 4 en 5)

Verzekering online afsluiten
Stel, u schaft een nieuwe Range Rover Sport aan. Gefeliciteerd! Zo verzekert u hem online:

 • Ga naar https://www.allsecur.nl/autoverzekeringen/.
 • Vul het kenteken in.
 • Als u dat nog niet weet, dan kunt u wachten totdat de dealer u het kenteken kan verschaffen, of u klikt op weet ik niet. Typ dan het merk in (typ bij een Range Rover de merknaam Land Rover). Kies het bouwjaar van de auto en de brandstof. Nu is in een vervolgkeuzelijst het model te selecteren, bijvoorbeeld Range Rover Sport, en de uitvoering, bijvoorbeeld 3.0 TDV6 SE Aut. 5-drs 190 kw.
 • Vul uw schadevrije jaren in, uw postcode, geboortedatum en kies het aantal kilometers dat u verwacht te rijden. Geef tot slot aan of u zelf in de auto rijdt, uw partner, of uw kind.
 • Klik op Bereken premie om de mogelijkheden en premies te zien voor WA, WA+Beperkt Casco en WA+Volledig Casco.
 • In het vak Samenvatting rechts is te zien wat volgens de verzekeraar de waarde van de auto is en aan welke beveiligingseisen deze moet voldoen. Bij ons voorbeeld, een Range Rover Sport van meer dan 100.000 euro, is een voertuigvolgsysteem klasse 4 of 5 verplicht.

Allsecur

 • Kies eventueel een hoger eigen risico om de premie omlaag te krijgen. Als u bij schades liever niets zelf betaalt is het goed te weten dat AllSecur standaard géén eigen risico heeft!
 • Klik op Naar stap 3: aanvullende dekkingen.
 • Hier vinkt u de extra dekkingen aan. Sommigen zijn hierboven al besproken. Interessant is het verhogen van de Extra accessoires dekking. Dan zijn uw bullbar, lier, andere velgen, achteraf ingebouwde sportstoelen en andere dure spullen meeverzekerd.
 • Bij Keuze schadehersteller kunt u aangeven of u een eigen garagebedrijf kunt inschakelen. Doet u dat niet, dan moet u naar een hersteller waar AllSecur mee samenwerkt. Meestal prima, maar bijzondere terreinwagens kan wellicht niet iedereen herstellen.

Stel, u heeft uw zinnen gezet op een leuk terreinwagentje: een Suzuki Jimny 1.3 Cabrio. Een tweedehandsje, dus u weet het kenteken. Zo verzekert u ‘m goedkoop:

 • Ga naar https://www.allsecur.nl/autoverzekeringen/.
 • Vul het kenteken in.
 • Vul uw schadevrije jaren in, uw postcode, geboortedatum en kies het aantal kilometers dat u verwacht te rijden. Geef tot slot aan of u zelf in de auto rijdt, uw partner, of uw kind.
 • Klik op Bereken premie. De website stelt zelf al WA dekking voor.
 • Klik op Naar stap 3: aanvullende dekkingen.
 • Hier zijn niet zoveel aanvullende dekkingen mogelijk. Een belangrijke is Inzittendenverzekering, want u moet er niet aan denken wat er gebeurt als een familielid en diens vriend/vriendin gewond raken bij een ongeluk. Het kost maar een paar euro per maand.

Allsecur

In beide voorbeelden kunt u de verzekering afronden door uw persoonsgegevens in te voeren. Bent u nog niet zover, dan kunt u de berekening opslaan. En komt u er toch niet uit? Dan belt u gewoon met het gratis nummer van de verzekeraar (bij AllSecur 0800-020 5904).