UK dealer leent Land Rovers uit

De Engelse dealer Ripon Land Rover heeft vrijwel al haar demonstratieauto’s en andere beschikbare voertuigen uitgeleend aan hulporganisaties. Het sneeuwt ook in Engeland hard, en de NHS (National Health Service) kan de 4×4 capaciteiten van de Land Rovers goed gebruiken om zorg te leveren in het uitgestrekte  gebied van North Yorkshire.

Ook vorig jaar maakte Ripon dit gulle gebaar. Op 4 februari 2010 leende de dealer een aantal voertuigen uit aan de Yorkshire Ambulance Service NHS Trust (YAS). Tijdens extreem slecht weer in die periode had de dienst de beschikking over maar liefst 20 Land Rovers. Deze werden gebruikt door medisch personeel tijdens noodgevallen en om niet-zwaargewonde patiënten over te brengen naar een ziekenhuis. Mick Farmer, Assistant Director of Fleet bij YAS zei zelfs dat de ondersteuning door Ripon Land Rover nu onderdeel uitmaakt van hun ‘winter plan’.

Ook de West Midlands Ambulance Service heeft momenteel problemen met het barre weer en heeft zelfs een oproep gedaan aan eigenaren van 4×4 voertuigen. Deze moeten gebruikt worden om noodzakelijke behandelingen aan huis uit te voeren.

Zo ziet u maar. Als alles goed gaat, kunnen consument en overheid klagen over die onzuinige, overbodige terreinwagens. Maar als de nood aan de man komt, dan blijkt een 4×4 voertuig van onschatbare waarde.