Twisted Defender in Gumball 3000

Gumball 3000 Twisted DefenderDe Britse Land Rover veredelaar Twisted heeft een Defender gebouwd voor een beroemdheid die gaat deelnemen aan de Gumball 3000 rally. De eerste Defender die ooit aan de supercar rally deelneemt zal naar verluid worden gereden door skateboardlegende Tony Hawk.

De Gumball 3000 staat bekend als een krankzinnige race voor auto-idioten. Rijke auto-idioten, want veel van de wagens die deelnemen zijn Bentleys of Ferrari’s. De 2013 editie zal voor het eerst een Defender zien. En die moet het spul wel kunnen bijhouden op de voornamelijk Oost-Europese wegen. De start is dit jaar in Kopenhagen op 18 mei, daarna gaat het door Stockholm, Helsinki, Sint Petersburg, Tallinn, Riga, Warschau en Wenen, om te eindigen in Monaco in het Formule 1 weekend.

De Engelse specialist Twisted bouwt een snelle Defender. Dat nemen we aan omdat er een 6.2 liter V8 motor in ligt. Het blok levert 480 pk en dat lijkt ons best veel voor de hoge Defender. Uiteraard zijn het onderstel, de remmerij en wat u ook maar kunt bedenken aangepast aan het extreme vermogen. De auto wordt momenteel getest rond Monaco.