Toyota Urban Cruiser wint AutoWeek Tevredenheids Trofee

Toyota is de grote winnaar van de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011. Volgens het jaarlijkse onderzoek zijn van alle autobezitters de eigenaren van de Toyota Urban Cruiser het meest tevreden over hun auto. Bovendien wint de Toyota Verso opnieuw de AutoWeek Tevredenheids Trofee in de klasse van de MPV’s. Ook de Yaris, Prius en Auris zijn in hun eigen segment goed voor een afgetekende notering in de Top 3.

De Prius en de Verso staan al jaren in de top van de AutoWeek Tevredenheids Trofee. Pieter van der Velden, Algemeen Directeur van Toyota importeur Louwman & Parqui: “Nu is de Urban Cruiser daarbij gekomen. Het model schiet vanuit het niets naar de eerste plaats! We zijn er enorm trots op. Ook omdat consumenten onze Verso op de eerste plaats hebben gezet in het segment van de MPV’s, en de Yaris vlak na de Urban Cruiser op de derde plaats in het segment van compacte auto’s staat.”

De Prius en Auris scoren net als het voorbije jaar opnieuw uitstekend. Ze veroveren in hun segment van familieauto’s de 2e en 3e plaats. Eigenaren roemen betrouwbaarheid, de kosten en het comfort. De TÜV in Duitsland riep de Prius en Auris afgelopen week nog uit tot ‘meest betrouwbare auto’s op de markt’. Pieter van der Velden: “Al die mooie klasseringen in de AutoWeek Tevredenheids Trofee zijn hét bewijs voor het feit dat Toyota ontzettend betrouwbare auto’s maakt.”

“Bestuurders van een Urban Cruiser of Yaris zijn bijzonder tevreden. Dat wisten we al voordat we deze prijs wonnen. Het design is opvallend zonder schreeuwerig te zijn. De auto is extreem betrouwbaar. Er ligt een fijne zuinige motor in en de wegligging is dik in orde. Bovendien zijn de totale rijderskosten van de modellen laag en is het comfort hoog”, weet Van der Velden.