Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 hybridToyota presenteerde op de autoshow van New York de Toyota RAV4 Hybrid. De facelift zal ook gelden voor de bestaande modellen. De Toyota RAV4 Hybrid zou afhankelijk van de belastingregels best eens een succes kunnen worden in Nederland. Hij heeft namelijk standaard All Wheel Drive en een trekgewicht van maar liefst 1.650 kg. We zien de caravantrekkers al breed glimlachen.

Ook al omdat de nieuweling Trailer Sway Control heeft. Dit systeem merkt in een vroeg stadium dat de caravan aan het slingeren is. Het remt vervolgens de auto automatisch af en geeft een waarschuwingssignaal.

Toyota RAV4 hybridAlle nieuwe RAV4’s krijgen een nieuw design. Dat valt vooral op aan de voor- en achterzijde. Zo zijn de grille, achterlichten en achterbumper opnieuw vormgegeven.

Wat we wel een goed punt vinden van Toyota is dat hun hybrids dat irritante ‘stekkeren’ niet nodig hebben. U kent ze wel, die lieden die niet alleen weinig bijtelling betalen, maar ook nog elke parkeerplaats voor elektrische auto’s urenlang bezet houden. De RAV4 Hybrid gebruikt een 2,5 liter benzinemotor en koppelt daaraan twee elektromotoren. De accu’s die deze nodig hebben worden onder het rijden opgeladen. Volledig elektrisch rijden blijft daarmee mogelijk.

De nieuwe Toyota RAV4 Hybrid verschijnt in het eerste kwartaal van 2016 bij de Toyota dealer.