Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-crossWe hebben nog steeds niet bericht over de vernieuwde Suzuki SX4. Misschien omdat het een wat anonieme auto is. Vandaar waarschijnlijk dat Suzuki ze in Crystal Lime Metallic laat rondrijden. Is die SX4 dan niks? Of zien we gewoon een hele leuke SUV over het hoofd?

De nieuwe Suzuki SX4 staat op een geheel nieuw platform. Suzuki levert de SX4 met de keuze uit twee motoren. Een zuinige 1.6-liter-dieselmotor met 88 kW/120 pk bij 4.000 t.p.m. (320 Nm bij 1.750 t.p.m.) en een efficiënte 1.6-liter-benzinemotor. Ook deze motor levert 88 kW/120 pk, maar dan bij 6.000 t.p.m. Het maximumkoppel is 156 Nm bij 4.400 t.p.m. De CO2-uitstoot bedraagt respectievelijk 110 en 125 g/km.

Suzuki SX4 S-crossGroter
De nieuwe Suzuki SX4 is maar liefst ruim 150 mm langer dan zijn voorganger (nu: 4.300 mm). Ook de breedte is toegenomen en bedraagt nu 1.765 mm. En omdat de nieuwe SX4 ook lager is dan zijn voorganger (nu: 1.570 mm) oogt de crossover dynamischer dan voorheen. De wielbasis nam met 100 mm toe tot 2.600 mm. Dit resulteert in een interieur dat tot de ruimste in zijn klasse behoort. Daarmee is de SX4 de ideale gezinsauto.

Suzuki SX4 S-crossRijeigenschappen en veiligheid
Eén van de aandachtsgebieden tijdens de ontwikkeling van de nieuwe SX4 waren de rijeigenschappen van de crossover. Het resultaat is een wegligging die als uitmuntend omschreven kan worden en veel rijplezier biedt. Naar wens is de SX4 leverbaar met AllGrip; dit geavanceerde 4×4 systeem is een doorontwikkelde versie van Suzuki’s intelligent All Wheel Drive. Vierwielaandrijving dus, en nog met een slimme knop te bedienen ook!

In het EuroNCAP onderzoek heeft de Suzuki SX4 S-Cross de maximale score van 5 sterren behaald. Diverse actieve en passieve veiligheidssystemen hebben daartoe bijgedragen, waarbij te denken valt aan ESP, 7 airbags (waaronder een knie airbag), het gebruik van hoogwaardige, ultrasterke, maar lichte staalsoorten, Suzuki’s TECT (Total Effective Control Technology) voor optimale bescherming van inzittenden, een pedaalontkoppelingsmechanisme, en energie absorberende elementen in de neus van de SX4 S-Cross.

Voor meer informatie zie de speciale www.suzuki-sx4.nl site.