SUV via financial lease

Kia Sportage financial leaseU heeft er vast wel eens van gehoord, financial lease. Het is een goede oplossing voor de aanschaf van een auto, of deze nu nieuw is of gebruikt. Ondernemers kiezen vaak voor Financial Lease wanneer zij hun bedrijfskapitaal beschikbaar willen houden en toch een fatsoenlijke auto willen rijden.

Financial lease is een leasevorm voor ondernemers die willen weten waar ze aan toen zijn, en tegelijkertijd zoveel mogelijk vrijheid willen. Het werkkapitaal van de onderneming is vrij om zaken te doen en zit niet in de auto. Tegelijkertijd staat de auto op de balans van het bedrijf. Daardoor kunt u profiteren van fiscale voordelen, zoals subsidie of investeringsaftrek. De lening op de auto wordt via een vaste rente en termijnbedrag afgelost. Aangezien de auto wordt gezien als eigendom bent u wel verantwoordelijk voor de motorrijtuigenbelasting, het onderhoud en dergelijke.

Operational lease

Dit is een andere bekende leasevorm. Hierbij wordt een auto gehuurd op basis van bruikleen. Dat wil zeggen dat het voertuig niet uw eigendom is en dat u er niet van alles mee mag doen. Het voordeel is wel dat onderhoud, verzekering en motorrijtuigenbelasting in het leasebedrag zitten. De gebruiker betaalt dus zelf eigenlijk niets. Om zaken als afschrijving in de hand te houden gelden er vaak kilometerbeperkingen en er is een vaste contractduur. Na afloop van de lease gaat de auto terug naar de lessor, ofwel de partij waarmee u het contract had. Vaak kunt u de auto na afloop kopen, maar dat is zeker niet verplicht.

Fijner en schoner

45% van de nieuw gekochte auto’s is een lease-auto, volgens gegevens van de vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen. Die auto’s zijn fors nieuwer dan de gemiddelde auto in privébezit. Daardoor zijn leaseauto’s niet alleen fijner om in te rijden en beter uitgerust, maar ook schoner dan het gemiddelde wagenpark.

Financial lease: vrijheid en flexibiliteit

Financial lease kent een aantal interessante voordelen die samen zorgen voor optimale vrijheid en flexibiliteit. Zo is een voordeel van een financial lease maatschappij is dat zij onafhankelijk opereren van automerken en banken. U zit dus niet vast aan uw bank of aan een bepaald automerk.

Een leaseaanvraag kan tegenwoordig helemaal via internet geregeld worden. Daarbij is het aanleveren van jaarcijfers vaak niet eens nodig. U kunt in principe elke auto rijden die u maar wilt en zo lang als u dat wilt. Er zijn ook financiële voordelen: u kunt als ondernemer bijvoorbeeld BTW betalen over de maandelijkse aflossingstermijnen, in plaats van ineens over het investeringsbedrag.

Conclusie

Het is bekend dat banken steeds minder vaak kleine leningen verstrekken aan het MKB. Zij vinden de kosten te hoog en hebben er geen zin in. Maar voor de ondernemer is de (bedrijfs-)auto één van de grootste investeringen. Financial lease is hiervoor een oplossing. Bij de meest moderne leasebedrijven kunt u via internet onderzoek doen, een auto uitkiezen én het leasecontract regelen, zonder gedoe, zonder bank en zonder papierwinkel.