De techniek van de suv’s

power van het beest

Hoewel de moderne SUV meestal op de verharde weg rijdt wordt er ook van hem verwacht dat hij het terrein in kan, wat specifieke eisen Land Rover introduceert de Defender Works V8stelt aan de motor. Dat hij veel vermogen moet hebben is duidelijk, SUV S  zijn vooral groot en zwaar. Maar nog veel belangrijker is een hoog koppel oftewel trekkracht, vooral bij lage toerentallen, zodat de auto’s langzaam door moeilijk begaanbaar terrein kunnen rijden, zoals modder of diep water daarvoor moet de motor heel sterk zijn.
daarvoor is ook hele goede onderhoud nodig.
Een startmotor is een elektromotor die dient om een verbrandingsmotor te starten.
In het begin hadden vooral benzine motoren de voorkeur in de SUVS, maar door de jaren heen zijn de modellen steeds groter en zwaarder geworden en werd de diesel steeds belangrijker. vergeleken met de benzinemotoren hebben diesels twee grote voordelen: ze hebben veel meer koppel onderin wat heel belangrijk is, en ze zijn zuiniger dan benzine motoren. Dat is cruciaal omdat  de SUV`S door hun ontwerp erg dorstig zijn: sommige benzinemodellen verbruiken meer dan 1 op 7Land Rover all-new Discovery

 

 

Vanwege de grote dorst kregen de SUV`S de bijnaam zuipschuit opgeplakt. Dankzij recente ontwikkelingen in dieseltechnologie, zoals de komst van de efficiëntere common-raildieselinspuiting, is hun populariteit nog verder toegenomen. De nieuwste vorm van
aandrijving in de SUV is de hybride motor. daarbij wordt een verbrandingsmotor met een elektromotor gecombineerd en die zorgt voor aandrijving bij lage snelheden. In bepaalde omstandigheden, zoals de stad, kan de hybride motor de brandstofverbruik aanzienlijk verminderen.

toekomst

Ontwerpers voorspellen dat de hybride een grote rol gaat spelen in de SUV van de toekomst, maar dat geldt ook voor een nieuwe generatie van een schonere en nog sterkere diesels en voor nieuwe technieken die nog in ontwikkeling zijn, zoals een brandstofcel die op waterstof loopt en alleen water uitstoot.
het vinden van de juiste balans tussen de vraag van de traditionele SUV naar veel vermogen en veel koppel en de zorgen die het grote publiek zich maakt over de toekomst van onze planeet is in veel opzichten de grootste uitdaging waar de ontwerpers van de SUV van de 21e eeuw zich voor gesteld zien.