SUV-modellen van 2018

De SUV, vele zeggen dat dit de perfecte familie auto is. Vandaar dat het door veel eigenaren ook als een familie auto wordt gebruikt. Maar eigenlijk is de SUV van alle markten thuis, want de naam SUV staat namelijk voor Sports Utility Vehicle, een SUV is een auto met een hoog laadvermogen en de capaciteit om passagiers te vervoeren, zoals een stationwagon, in de meeste gevallen gecombineerd met off-road-techniek in de vorm van vierwielaandrijving. SUV’s bestaan al best lang, bijvoorbeeld de range rover is er al sinds 1970. Maar de naam is SUV is pas rond de eind jaren 90 overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Sinds het jaar 2000 is ook de populariteit van deze type auto zeer gegroeid. Zoals hierboven vermeld zien veel eigenaren de SUV als een familie auto vanwege de grote en het ruime interieur, het ruwe terrein wordt zelden opgezocht, sommige kleinere SUV’s zijn zelfs ongeschikt om op ruw terrein te rijden.

Aangezien wij het toch over de modellen hebben is het misschien wel handig om te weten welke SUV-modellen van het bouwjaar 2018, de autoindustrie ons te bieden heeft.

De modellen van 2018 zijn als volgt:

 • 2018 TERRAIN
 • 2018 TERRAIN DENALI
 • 2018 ACADIA
 • 2018 ACADIA DENALI
 • 2018 YUKON
 • 2018 YUKON XL
 • 2018 YUKON DENALI
 • 2018 YUKON XL DENALI

Dit zijn enkele modellen van SUV’s van het bouwjaar 2018, Het merk van bovengenoemde SUV’s komen van het autobedrijf dat GMC-auto’s fabriceert.
Zo zijn er nog veel meer autofabrikanten die SUV’s fabriceren zoals Audi, Mercedes Benz en BMW.
Laten wij het eerst hebben over De SUV’s die Audi fabriceert.

SUV-modellen Audi.

Iedereen weet dat wanneer wij het over Audi hebben dat wij het over klasse hebben.
Mooie auto’s, luxe interieur, geweldige uitstraling. Dit zijn maar enkele dingen die Audi aanbiedt.
De SUV-modellen van Audi zijn herkenbaar aan de Q. Zij laten de feiten voor zich spreken, zij zijn efficiënt en ze zijn sportief.
Deze SUV-modellen combineren nuttige technologieën, zoals bijvoorbeeld Quattro permanente vierwielaandrijving, met traditionele kwaliteiten zoals doordachte details, comfort en power. Waardoor met de SUV-modellen van Audi een progressieve manier van autorijden kan worden ervaren.

Er zijn verschillende Modellen van de Audi SUV’s die zoals hierboven al vermeldt, met een Q worden aangegeven. Dan hebben we het over modellen zoals:

 • De Audi Q2
 • De Audi Q3
 • De Audi Q5
 • De Audi Q7
 • De Audi Q7 e-tron quattro.
 • De Audi SQ7 TDI

De Audi dealers merken dat mannen en vrouwen, jonge en oudere automobilisten de pluspunten van dit type auto waarderen. Bovendien vallen particuliere kopers en leaserijders voor de stoere uitstraling van een SUV en vooral als het gaat om het merk Audi.

Maar zoals eerder vermeld zijn er naast Audi en GMC er natuurlijk nog meer autofabrikanten die SUV’s produceren zoals wij nu gaan zien van het merk Mercedes Benz bijvoorbeeld.

SUV-modellen Mercedes Benz

Natuurlijk blijft het zeer bekende en luxe merk Mercedes Benz niet achterwege als het gaat om de productie van SUV’s, ook zij zijn zeer bekend met de productie van de meest luxe SUV’s die u zich maar kunt voorstellen.

Zo hebben zij bijvoorbeeld de Mercedes Benz M-klasse, de Mercedes Benz G-klasse of de Mercedes Benz GL-klasse. Allemaal behoren zij tot het SUV-model.

hieronder een beschrijving van de SUV-modellen die Mercedes Benz aanbiedt:

Mercedes Benz M klasse:
De Mercedes-Benz M-Klasse was de eerste SUV van Mercedes-Benz. Hij bestaat sinds 1997. In 2005 kwam de tweede en in 2011 de derde generatie uit. De M-Klasse van Mercedes moet concurreren met onder andere de BMW X5, de Porsche Macan, de Range Rover Evoque en de Volvo XC90.

Mercedes Benz G-klasse:
De Mercedes-Benz G-Klasse werd in 1979 op de markt gezet als een militaire terreinwagen. Het robuuste karakter van de auto en zijn off-road capaciteiten maken de Geländewagen (vrij vertaald naar terreinwagen) de keuze voor het Nederlandse (sinds 1992) en Duitse leger en talloze beveiligingseenheden wereldwijd. In 2014 is er ook een 6×6 variant gekomen van de Mercedes G. met maar liefst 6 wielen.

Mercedes Benz GL-klasse:
De Mercedes-Benz GL-Klasse is een SUV van Mercedes-Benz. In 2006 kwam de eerste generatie op de markt, een wagen die sterk verwant was met de Mercedes-Benz M-Klasse. In 2012 wordt deze vervangen door een tweede generatie, opnieuw een afstammeling van de M-Klasse.

De meeste GL’s worden gebouwd door Mercedes-Benz Tuscaloosa in de Verenigde Staten. Een minderheid wordt in Duitsland geassembleerd.

Zoals u kunt zien is de Mercedes Benz zeker een optie om in de gaten te houden als u een SUV wilt aanschaffen.
De prijs kan iets duurder zijn maar u krijgt gegarandeerd waarde voor uw geld!

En als deze verschillende auto fabrikanten nog niet genoeg zijn is er altij natuurlijk nog de BMW met, ja u raadt het al, ook een selectie aan SUV’s!

SUV-modellen BMW

Als laatste maar zeker niet het minste hebben we de SAV, inderdaad u leest het goed de SAV.
BMW heeft in de strijd om de beste wagens te produceren een nieuwe draai gegeven aan het begrip SUV, in plaats van SUV hebben zij de SAV ontwikkelt wat staat voor Sports Activity Vehicle.
Veel verschil is er niet, alleen dat de SAV meer ontwikkeld is voor een wat “actiever” terrein
Maar voor he gemak en zodat er geen verwarring ontstaat zullen wij de naam SUV blijven gebruiken.

De BMW classificeert zijn SUV wagens met een X, daarom wordt het ook wel de X series genoemd.
Er zijn verschilende modellen van de X series.
De BMW heeft bijvoorbeeld de volgende genoemde modellen:

 • BMW X1 (Gebaseerd op de series 1 platform.)
 • BMW x2 (Gebaseerd op de series 1 Platform.)
 • BMW x3 (Gebaseerd op de series 3 platform.)
 • BMW x4 (SUV met een coupé daklijn, gebaseerd op de series 3 platform.)
 • BMW X5 (Gebaseerd op e series 5 platform.)
 • BMW x6 (SUV met een coupé daklijn, gebaseerd op de series 5 platform.)
 • BMW x7 (Een nieuwe SUV wagen van BMW die nog ontwikkeld wordt.)

Zoals u hierboven kunt zien heeft de BMW al vele verschillende modellen als het om de SUV-variant gaat, en zijn er nog meer in ontwikkeling.
Bent u ook net zo benieuwd wat BMW in petto heeft voor hun nieuwe SUV-concept?
Ik denk dat als wij nog even wachten, wij versteld zullen staan voor wat BMW naar de tafel brengt!

 

Onderstaand treft u enkele foto’s van de verschillende SUV’s die wij besproken hebben!

GMC SUV:

GMC 2018 Terrain

 GMC 2018 Acadia

Audi SUV:

Audi Q2

Audi Q7


 Mercedes Benz SUV:

Mercedes Benz GLE 350

BMW SUV:

BMW X5 Hybrid