SUV autoverzekering

bmw_x3_2014_voorU bent ongetwijfeld erg trots op uw SUV auto. Daarom is het ook zo belangrijk dat u goed nadenkt over de autoverzekering die u hiervoor kunt afsluiten. Want op het moment dat  u met totaalschade te maken krijgt wilt u ongetwijfeld niet met lege handen komen te staan, maar in staat zijn een nieuwe SUV aan te schaffen.

Vergelijkingssites als o.a. www.goedkoopsteautoverzekering.org en www.auto-verzekeringenvergelijken.nl bieden mooie persoonlijke vergelijkingen wat betreft autoverzekeringen voor uw SUV.

Dekkingen voor uw SUV

Bij het afsluiten van een autoverzekering, ook een autoverzekering voor een SUV auto krijgt u keuzes voor diverse soorten dekkingen. Allereerst maakt u een basiskeuze, hierbij kunt u kiezen voor een WA, WA beperkt casco en WA volledig casco dekking.

De hoogte van de dekking bepaalt de mate waarin schades eventueel vergoed zullen worden. Wilt u dat ook alle soorten schades aan uw eigen SUV gedekt zijn, dan is de WA volledig casco dekking het meest omvattend.

Naast de basisdekkingen heeft u ook diverse aanvullende keuzes, hierbij kunt u denken aan het verzekeren van de inzittenden, rechtsbijstand etc. Echter geven deze aanvullende dekkingen niet extra dekking aan uw SUV, maar aan andere zaken.

Totaalschade

Wanneer u goed verzekerd wilt zijn voor totaalschade zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, verzekeraars hanteren hier namelijk diverse regelingen voor.

Bij een WA beperkt casco autoverzekering bent u in de meeste gevallen gedekt tegen diefstal, oftewel totaalschade.

Bij een WA volledig casco autoverzekering bent u ook gedekt tegen total loss, ook wanneer u zelf hieraan schuldig bevonden wordt. Op het moment dat er totaalschade plaatsvindt is de standaard regeling dat de dagwaarde uitgekeerd wordt. Echter kunt u met de dagwaarde niet een soortgelijke SUV terugkopen.

Daarom is het goed om te kijken welke verschillende regelingen hierin getroffen worden.  Sommige verzekeraars bieden een nieuwwaarde of gelijkwaardige autoregeling, wanneer u net nieuwe eigenaar van de SUV bent kan dit mogelijk interessant zijn. Maar wanneer u geen nieuwe eigenaar bent kunt u geen gebruik maken van deze regelingen. Desondanks zijn er verzekeraars die een extra percentage bovenop de dagwaarde uitkeren bij totaalschade, het is dan ook interessant om hier even naar te kijken.