Subaru XV concept

Op de autoshow van Frankfurt die momenteel gehouden wordt staat Subaru met een leuke XV concept car. Het voertuig was eerder in Shanghai te zien, maar lijkt nu werkelijkheid te worden voor de Europese markt. Zoals u kunt zien geen terreinwagen, maar een echte crossover. In dit geval een kruising tussen een personen-/stationwagen met de hogere zitpositie en vering van een 4×4.

Subaru kennende is het ook een 4×4: uiteraard wordt het Symmetrical AWD systeem toegepast, zodat deze XV er niet alleen stoer uitziet maar ook in de sneeuw wegkomt. Iets dat we bijvoorbeeld van een VW Crosspolo niet kunnen beweren.

Eveneens typisch Subaru is de laag liggende Boxermotor met het karakteristieke geluid. Al met al voldoet de XV volgens Subaru duidelijk aan de wensen van een doelgroep die méér wenst dan gebruikelijk, zeker als het gaat om veiligheid, dynamiek, vormgeving, uitrusting en gebruiksmogelijkheden.

Het Japanse merk voegt daar aan toe dat de XV “als het ware model staat voor de toekomst van Subaru”. Dat moet betekenen dat we in de toekomst nog meer crossovers kunnen verwachten.

3 gedachten over “Subaru XV concept”

Reacties zijn gesloten.