Subaru Viziv Future Concept gepresenteerd op Tokyo Motor Show

Subaru Viziv conceptSubaru geeft ons een kijkje in de toekomst met haar nieuwe Viziv Future concept op de Tokyo Motor Show. Dit belooft veel goeds voor een nieuwe SUV. De hints wijzen naar een nieuwe XV Crosstrek in 2018 of een kleine Forester. Deze Viziv Future is al de derde SUV van de Viziv’s van Subaru. Viziv staat voor:  “vision for innovation”. Het laat dan ook niet alleen het mogelijke design van de nieuwe XV Crosstek zien, maar geeft ook een glimp in wat de Japanners voor de toekomst van Subaru in gedachten hebben.

Geheimzinnig Subaru

Subaru blijft geheimzinnig over specifieke details. Het is nog niet bekend wanneer deze auto in Nederland beschikbaar is. Ook over de prijs is nog niks bekend, maar je mag verwachten dat hij meer dan €30.000 zal gaan kosten. Deze auto zal voorlopig dan ook nog niet goedkoper, bijvoorbeeld tweedehands verkrijgbaar zijn.

Nieuwe technologieën

De Viziv Future concept laat een compacte SUV zien. De auto zou een uitklapbaar fietsenrek hebben en heeft vele nieuwe technologieën. Subaru laat zien bezig te zijn om het ‘automatic driving’ te verbeteren. Het ‘EyeSight system’ wordt verbeterd, waardoor de auto onder andere op de snelweg en tijdens het parkeren zelf kan rijden. Het vernieuwde ‘EyeSight’ heeft een 360 graden radar, waardoor al het verkeer rondom de auto en alle risico’s worden gemonitord. Bovendien kan de locatie van de auto zeer nauwkeurig worden berekend door nieuwe GPS data en car-2-car communicatie, wat ook bijdraagt aan het voorkomen van ongelukken. Deze data houden de bestuurder up-to-date van het verkeer, de files, het weer en andere zaken die bijdragen aan het verloop van de reis.

De motor

Deze conceptcar laat ook een verkleinde turbo motor zien. De geruchten gaan dat deze turbo-motor wordt vergezeld door een elektrische motor. De wielen aan de voorkant worden aangeslingerd door de turbo motor en de achterkant door de elektrische. Hierdoor is een vlakke vloer mogelijk in deze auto.