STARTECH verfijnt de Land Rover Discovery Sport

Startech tuning Land Rover Discovery SportDe nieuwe Land Rover Discovery Sport is een succes in de markt. Daarom heeft de Duitse verfijningsspecialist STARTECH, een dochteronderneming van BRABUS, voor de voertuigen van het eerbiedwaardige Engels merk een reeks aantrekkelijke opties uitgebracht. Die zijn vooral gericht op het uiterlijk en vermogen. Zo is er een verlagingskit, op maat gemaakte 22 inch wielen, en performance tuning voor de 2,2-liter turbodiesel.

Gewijzigde carrosserieonderdelen zorgen voor een sportief-elegant uiterlijk. De onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig PUR-R-RIM plastics in OEM kwaliteit. Ze hebben een nauwkeurige pasvorm en een uitstekende kwaliteit van het oppervlak. Hierdoor is spuiten in de carrosseriekleur eenvoudig.

Startech tuning Land Rover Discovery SportDe STARTECH bumper met LED-dagrijverlichting vervangt het onderste gedeelte van de productiebumper. Een soortgelijk onderdeel vinden we aan de achterzijde. In de achterbumper is een geïntegreerde uitlaat opgenomen.

STARTECH rust de Discovery Sport uit met Monostar R wielen in de grootte 9Jx22. Dit ontwerp bestaat uit vijf dubbele spaken en is beschikbaar met een zilveren gepolijste afwerking of zwart met gepolijste oppervlakken. De STARTECH wielen op de IAA showauto zijn zwart en hebben banden in de maat 265/35 R 22.

Sportveren verlagen de rijhoogte van de SUV met ongeveer 30 millimeter. Het verlaagde zwaartepunt resulteert volgens de fabrikant in een nog dynamischer en veiliger weggedrag.

Tot slot biedt STARTECH meer vermogen in de vorm van het Powerxtra SD22 pakket. Deze performance upgrade ontketent de kracht die sluimert in de 2,2-liter turbodiesel motor. Het gaat om een processorgestuurde controle-eenheid die in ongeveer een uur gemonteerd wordt.
De motor levert dan 210 pk bij een lage 3500 rpm. Tegelijkertijd groeit het maximumkoppel van 420 Nm naar 460 Nm.

Een STARTECH upgrade voor de nieuwe 2.0 Ingenium turbodiesel is ook in ontwikkeling. Alle motortuning wordt ondersteund door garantie voor drie jaar of 100.000 kilometer.

Voor het interieur zijn extra’s te krijgen als dorpellijsten met verlicht logo, hoogwaardige velours vloermatten en aluminium pedalen en voetsteun. Ook kunnen de stoelen worden bekleed in het fijnste leder en/of alcantara en zijn er hout en carbon afwerkingssets.

Meer informatie: www.STARTECH.de.