Spot Connect

SPOT ConnectMisschien kent u het Spot systeem: het is een klein kastje dat je bij je draagt en dat korte berichtjes kan verzenden. Daarbij worden de GPS coordinaten meegestuurd. Het is handig om familie te laten weten dat je ‘OK’  bent en waar je bent beland. Het is ook handig om hulpverleners een SOS signaal met coordinaten te kunnen sturen. Naast de Spot is er nu ook Spot Connect, een variant die verbinding maakt met je smartphone.

Het idee blijft hetzelfde: de GPS coordinaten worden bijgehouden en er zijn voorgeprogrammeerde berichtjes. Maar aangezien het Spot kastje nu via Bluetooth verbonden wordt met je telefoon kun je gemakkelijk eigen berichten typen. Korte berichten tot 41 tekens zoals een check-in, OK of SOS / Help gaan direct naar de contactpersonen die je via e-mail of SMS lijst kunt selecteren.

Maar het is ook mogelijk berichtjes te sturen naar je favoriete social networks. Gelukkig. Nu kun je toch op Facebook laten weten hoe het gaat als je zonder telefoonbereik ergens in de rimboe zit. Dat schijnt een must te zijn tegenwoordig!

Spot Connect is ook in Nederland verkrijgbaar (Bever, Zwerfkei, grote watersportwinkels) en werkt met Apple en Android telefoons.