Sony HD actiecamera

De GoPro Hero is een populaire actiecamera, onder meer voor het vastleggen van uw off road avonturen. Sony heeft nu een concurrent. De nieuwe ultracompacte Action Cam (HDR-AS15) weegt nauwelijks 90 gram (inclusief meegeleverde batterij). Deze Action Cam legt haarscherpe videobeelden vast in Full HD en beschikt over een grote Record-knop die makkelijk is in te drukken om de ‘handenvrije’ opname te starten.

Het kwalitatieve Carl Zeiss Tessar-objectief biedt een extra-brede kijkhoek van 170 graden voor een wijds overzicht van de omgeving: van skihellingen tot bergpaden. Met de SteadyShot beeldstabilisatie blijft het filmmateriaal vrij van trillingen: dat maakt het thuis terugkijken op een grootbeeld tv een stuk comfortabeler.

Er is keuze uit vijf video-opnamemodi: van hoge resolutie Full HD 30p tot VGA voor extra lange opnames. Twee speciale ‘slow motion’-modi (60 fps (2x) of 120 fps (4x) ) maken het makkelijker om een golfslag te analyseren of een BMX-fietsstunt in detail te bekijken.

Het slot voor de geheugenkaart van de camera is geschikt voor kaarten van de types Memory Stick Micro (M2) en Micro SD/SDHC (klasse 4 of meer).

De Action Cam wordt geleverd met een harde waterbestendige etui, speciaal voor opnames in de regen, de sneeuw of zelfs op dieptes tot 60 m. Maar het is ook geschikt om vuil en stof tegen te houden. wanneer je bijvoorbeeld over een stoffig of modderig pad rijdt. Optionele extra’s zijn onder andere bevestigingsmateriaal voor op een fietsstuur, een draagbare hoofdband en een waterbestendige bevestigingsset voor op het hoofd.

Installeer de ‘PlayMemories Mobile’-app (Android of iOS) op je smartphone of tablet en zet videomateriaal van de Action Cam rechtstreeks over via Wifi . Met deze gratis app kan je de Action Cam ook op afstand bedienen via je smartphone.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony HDR-AS15 Action Cam inclusief waterbestendige behuizing kost 300,- euro en is beschikbaar vanaf oktober 2012.
De BLT-HB1 zelfklevende bevestigingsstukken (2 stuks) kosten 25,- euro en zijn beschikbaar vanaf oktober 2012.
De VCT-GM1 waterbestendige bevestigings hoofdband kost 30 euro en is beschikbaar vanaf oktober 2012.

Voorbeeld
De opname hieronder is gemaakt met deze Sony videocamera.