SEMA show Las Vegas

In Las Vegas maken ze zich weer op voor de SEMA show, één van de grootste evenementen op autogebied in de V.S. SEMA staat voor Specialty Equipment Manufacturers Association. Het is een grote beurs voor toeleveranciers, dealers, custom bouwers en dergelijke. Het grote publiek heeft geen toegang tot de show, die van 1 tot 4 november 2011 in de Amerikaanse ‘lichtstad’ gehouden wordt.

Op de SEMA kunnen we traditiegetrouw allerlei nieuws op SUV- en 4×4 gebied verwachten. Veel accessoireleveranciers tonen er hun laatste producten. Ook de autofabrikanten en andere autobouwers laten zich niet onbetuigd. Zo toontToyota een racetruck die door een groep enthousiaste Baja racers is ontwikkeld.

De Long Beach Racers Tacoma is gebaseerd op de limited edition 2012 Tacoma TRD T|X TRD Baja Series die het Japanse merk in Amerika gaat uitbrengen. Deze truck zal in de Tecate SCORE Baja 1000 gaan rijden met voormalig motocrosser Andy Bell achter het stuur.

De truck is onder meer omgebouwd met behulp van een TIG gelaste rolkooi,  custom Bilstein 60mm racedempers, 35-inch BFGoodrich banden op 16-inch TRD Baja Series velgen, Hella HID lampen, Mastercraft stoelen en raamnetten, CMI Carbon Fiber skidplates, een MBRP uitlaatsysteem, een 50 gallon (190 liter) benzinetank, aangepaste remmen en natuurlijk een custom wrap met stoere graphics.