Renault Alaskan pick-up

Renault AlaskanRenault Pro+ is al 18 jaar Europees marktleider op het gebied van lichte bedrijfswagens. Knap, want wij hadden er nog nooit van gehoord. En eigenlijk ook niet van de pick-up truck met de naam Alaskan. Renault Pro+ laat deze zien op de internationale bedrijfswagententoonstelling IAA in Hannover (22 t/m 29 september 2016).

Renault AlaskanRenault Pro+ presenteert vier conversies op basis van de nieuwe Renault Alaskan. De veelzijdige één-ton pick-up is in Hannover te zien in ambulance- en brandweer-uitvoering, als voertuig voor veiligheidsdiensten en met ingebouwde hoogwerker.

Met de Alaskan toont Renault zijn internationale ambitie op de pick-upmarkt. Na de lancering van de Renault Duster Oroch in Latijns- Amerika, de populaire half-ton pick-up, is de Alaskan sinds juni ook te koop in Colombia. Aha, dus niet in Europa. Maar dat gaat volgens een woordvoerder nog komen.

Renault AlaskanHet marktsegment van de 1 tons pick-ups is wereldwijd goed voor vijf miljoen verkopen. Dat is meer dan een derde van de totale lichte bedrijfswagenverkopen.

De Renault Alaskan blinkt uit door een robuuste bouw en toch buitengewoon rijcomfort en een fris, modern design. De vijf-link achterwielophanging is daarbij hoogst bijzonder in het segment. Daarbij levert de pick-up prima prestaties onder zware omstandigheden en biedt hij uitstekende offroad capaciteiten dankzij een solide chassis en een sterke, efficiënte 2.3-liter dCi-dieselmotor.

De naam Alaskan is afgeleid van Alaska, dat in de taal van de Eskimo’s staat voor ‘groot land’. Tegelijk roept de naam associaties op met ongerepte, ruige natuur en de hang naar avontuur. Die sfeer past bij het onverzettelijk ogende uiterlijk.