Range Rover Sport SVR

Range Rover Sport SVRDe Range Rover Sport SVR zal op het belangrijke Pebble Beach evenement in Monterey zijn debuut maken. De snelste, meest krachtige Land Rover ooit geproduceerd is tevens het eerste model dat de SVR badge mag dragen. Deze badge is gereserveerd voor toekomstige krachtige Land Rover en Jaguar modellen.

De Range Rover Sport SVR accelereert van 0-100 km/u in ongeveer 4,5 seconde. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 260 km/u. Een rondje Nürburgring Nordschleife duurt 8 minuten 14 seconden – één van de snelste tijden ooit voor een productie SUV.

De SVR beschikt dan ook over een 5.0 liter supercharged V8 motorblok met 550 pk en 680 Nm terwijl, meldt het persbericht fijntjes, het verbruik binnen de perken blijft. Een achttraps ZF 8HP70 versnellingsbak en vierwielaandrijving zorgen ervoor dat het vermogen altijd op de straat komt.

Uniek voor Land Rover is de actieve uitlaat met elektronisch geregelde kleppen. Hierdoor ontstaat een krachtige soundtrack bij hogere toerentallen terwijl de auto toch beschaafd blijft in de stad en op snelwegritten. Standaard zijn 21 inch velgen gemonteerd, maar 22 inch velgen met 295/40 R22 Continental SportContact 5 straatbanden zijn leverbaar.

Met die banden speel je natuurlijk weinig klaar in het terrein. Toch heeft ook de Range Rover Sport SVR een tussenbak met lage gearing, gewijzigde luchtvering en het nieuwste Terrain Response® 2 systeem dat automatisch de juiste terreininstelling selecteert. Ook is Wade Sensing leverbaar, een technologie waardoor de rijder weet wanneer het water te diep is. En dat is niet snel, want net als de standaard auto kan ook deze Range Rover Sport waden tot 850 mm. En trekken tot 3000 kg.

De Range Rover Sport SVR is gemaakt door Jaguar Land Rover’s Special Vehicle Operations team en zal samen met het zustermodel worden gebouwd in de bestaande fabriek en worden verkocht via de Land Rover’ dealers.