Range Rover Sport pacecar Pike’s Peak

Range Rover Sport op Pikes PeakIn het laatste weekend van juni wordt de beroemde Pikes Peak International Hill Climb verreden. De nieuwe Range Rover Sport is gekozen als officiële pacecar voor dit evenement. Eerder zette de SUV al de snelste tijd in zijn (standaard)klasse.

Pike’s Peak is een berg in Colorado die tot voor kort gedeeltelijk ongeasfalteerd was en zeer gevaarlijk om te rijden, dankzij de diepe afgronden. Het parcours is 12,4 mijl lang en heeft 156 bochten. De hoogte varieert tussen de 2.860 en 4.300 meter. De eerste race werd in 1916 verreden en sinds die tijd zijn steeds meer delen van de route geasfalteerd. Jammer, maar het gewone publiek wil ook die berg op.

De Range Rover Sport die eerder een record zette deed dit in 12 minuten 35,61 seconden. Het ging om de 5 liter V8 Supercharged, de auto werd bestuurd door Paul Dallenbach.

Dit jaar zullen 157 deelnemers met rijders uit 16 verschillende landen aan de race deelnemen. Eerder werd al bekend dat WRC kampioen Sebastien Loeb tot de kanshebbers behoort.