Range Rover Sport Black: is niet zwart

Met de limited edition Range Rover Sport Black presenteert Land Rover tijdelijk een extra dynamische uitvoering. De zeer royale uitrusting omvat onder meer Gloss Black uitgevoerde exterieurdetails en andere duistere exterieur- en interieuraspecten. Maarre … zwart is een optie tegen meerprijs?

Land Rover vertelt dat de Range Rover Sport Black laat zien hoe het reeds dynamische karakter van de Range Rover Sport nog verder kan worden versterkt, zowel voor wat betreft exterieur – als interieurstyling. De op de HSE-uitvoering gebaseerde Black combineert standaarddetails van Autobiography Sport en Supercharged met unieke karaktertrekken, die zowel een luxueuze als een dynamische toon zetten.

De Range Rover Sport Black onderscheidt zich al direct door de volgende unieke details: geheel in Gloss Black Finish uitgevoerde grille in honingraatpatroon, in Gloss Black Finish uitgevoerde luchtroosters in de voorspatborden met Range Rover woordmerk in metaalkleur en in Gloss Black Finish uitgevoerde 20” ‘5-Spoke’ lichtmetalen velgen, ‘Styling 11’. Samen met de reeds standaard diepzwarte details in koplampen en achterlichten, plus de zwarte dakstijlen en dorpels is het resultaat zowel exclusief als extra sportief.

Ook het interieur is stemmig zwart. De in Ebony uitgevoerde Oxford geperforeerd lederen stoelbekleding heeft fraaie contrasterende stiknaden. Ook het lederen stuurwiel met verwarmbare stuurwielrand wordt in dezelfde combinatie uitgevoerd. Daarnaast is een Extended Leather Pack standaard, zodat ook bovenzijde en zijpanelen van dashboard, kap instrumentenpaneel, bovenzijde van portierpanelen en armsteunen in portieren zijn uitgevoerd in Ebony Oxford leder. Deze exclusieve ambiance wordt afgerond door een interieurafwerking in Grand Black Lacquer, en premium (zwarte, inderdaad) vloermatten vóór en achter met contrasterende lederen omboording.

En nu komt het. Want in de online folder staat:

Fuji White carrosseriekleur (solid lak)
Santorini Black metallic lak, optiecode 024AZ:  1.096 euro.

De Black is dus niet zwart? Daarvoor moet je extra betalen?????

Gelukkig is de 3 liter SDV6-motor met een vermogen van 188 kW/256 pk en een trekkracht van 600 Nm wel standaard. De vanafprijs bedraagt € 102.900 inclusief BTW en BPM en de oplage is beperkt.