Race2Recovery voltooit Dakar 2013

Race2Recovery teamRace2Recovery is de naam van een team dat voornamelijk bestaat gewond geraakte soldaten. Zij besloten deel te namen aan ’s werelds zwaarste voertuigrace, de Dakar rally. Vandaag werd bekend dat één team, Matt O’Hare en co-driver Phillip Gillespie, over de finishlijn in Santiago, Chili, zijn gekomen.

Korporaal  Gillespie mist een been als gevolg van zijn inzetting in Afghanistan. Majoor O’Hare heeft daar een ernstige beschadiging aan zijn arm opgelopen, hoewel hij daar zelf nogal luchtig over doet. Een ander lid van het team mist bijvoorbeeld beide onderbenen,

Het Race2Recovery team begon slechts 18 maanden geleden met een Land Rover Freelander en een handvol leden. Nu zijn er 28 mensen aan boord en wordt gereden met vier op Defenders gebaseerde Wildcats. Drie daarvan zijn tijdens de Dakar rally uitgevallen. Het team gebruikt verder een 4×4 truck voor snelle assistentie, 8×8 support trucks, en Land Rover Discovery voertuigen transport van het support team en onderdelen. Land Rover sponsort het team dan ook, evenals Google en het Endeavour Fund van Duke and Duchess of Cambridge en Prince Harry. Eén van de grootste doelen van het team is geld inzamelen voor het Tedworth House Personnel Recovery Centre.