Race Touareg voor de straat

Volkswagen heeft op de autosalon van Qatar de Race Touareg 3 Qatar laten zien  onthuld. De specaculaire auto lijkt sterk op de Race Touareg 3, zoals bekend van de Dakar rally. Het is wellicht geen toeval dat de Race Touareg de laatste Dakar rally in Zuid-Amerika won in de handen van Nasser Al-Attiyah uit Qatar.

De straatversie van de Race Touareg  krijgt een 310 pk sterke 2,5 liter, vijfcylinder turbodiesel. Daarmee gaat het voertuig in minder dan zes seconden van 0-100 km/h. Een zelfsperrend Torsen tussendifferentieel zorgt voor de vierwielaandrijving, en een offroad rijprogramma is standaard. Dit rijprogramma stelt het ABS, EDS en ASR af op terreingebruik en past onder meer de schakelmomenten aan. We nemen aan dat de auto is afgestemd op rijden in het zand, en dus doorslippende wielen zal toelaten.

De Race Toureg 3 Qatar is minder breed dan het racemodel, heeft een normale carrosserie, en gebruikt 18 inch lichtmetalen wielen (in plaats van 16 inch). Het interieur is erg sportief, met kuipstoelen, een brede middenconsole en digitale displays. Verwacht het model niet snel in Nederland. Hij is ook een beetje breed om handig te parkeren.