Peugeot 3008 SUV

Peugeot 3008 SUV Review.

De Peugeot 3008 SUV is de topklasse van de SUV-auto’s. De Peugeot 3008 SUV was verkozen tot Car of the year 2017. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het stijlvolle interieur, het strakke design en de opvallende prestaties werden zeer gewaardeerd toen de auto verkozen werd. Het is een SUV met een stoer karakter, opvallende koplampen, een grille met verchroomde accenten en vloeiende belijningen accentueren het dynamische karakter van deze SUV. Of u in de stad rijdt of buiten de gebaande wegen door de brede stootlijsten, grote bodemvrijheid en het Advanced Grip Control systeem bent u op elke ondergrond dé baas. Met behulp van de Hill Assist Descent Control zijn de steilste afdalingen geen enkel probleem. Het nieuwe strakke interieur design valt meteen op. Dat komt mede door de nieuwe I-Cockpit installatie wat het kleine stuur, het 8 inch grote touchscreen en de digitale head-up instrumentenpaneel die geheel te personaliseren is bevat, dit zijn werkelijk enkele opties die de I-Cockpit bevat. Alhoewel de nieuwe Peugeot 3008 een SUV genoemd wordt heeft het echter geen 4-wiel aandrijving maar een voorwielaandrijving.

Voor- en Nadelen van de Peugeot 3008.

De auto heeft veel vernieuwingen ten opzichte van het vorige MPV-model. Voordelen hiervan zijn het stuurwiel dat aan de onderkant vlak is gemaakt voor meer beenruimte,  de vernieuwde 3008 100 kilogram lichter is dan de vorige model, een ruime kofferbak waarin 520 liter inhoud past dat is ongeveer 90 liter meer dan de vorige model mocht u dan nog de achterbank neerklappen heeft u 1580 liter vrije ruimte, het is vrij zuinig, meer ruimte om spullen weg te leggen in de auto zoals flesjes muntjes etc., de kopjeshouders zijn verkoeld ideaal voor de zomer, de 20 cm verhoging van de auto ten opzichte van het vorige model, zitting is laag waardoor je niet met je hoofd tegen het dak komt, de diverse veiligheidssystemen die Peugeot levert en de comfort was best goed. Een aantal nadelen die de auto geeft zijn het is ten opzichte van zijn soortgenoten een stuk prijziger, het stuurwiel is aan de bovenkant ook vlak, de touchscreen doet het niet altijd even goed en na een tijdje niet naar behoren, achteruitrijcamera gaat na een tijdje ook niet functioneren naar behoren en passagiers hebben niet veel beenruimte doordat de zitting laag is.

Welke opties heeft de Peugeot 3008?

Wanneer je hebt gekozen om een Peugeot 3008 zelf samen te stellen krijg je nog de keuze om opties te nemen. Bijvoorbeeld kun je ervoor kiezen om bij comfort parkeerhulp achter te krijgen en bij exterieur om mistlampen te zetten. Verder kun je bij de accessoires nog kiezen tussen 6 verschillende hoofdopties. Comfort, transportoplossing, design, bescherming, veiligheid en multimedia. Bij comfort kan je opties kiezen zoals een thermobox, een kledinghanger, een antislipmat en een uitneembare parfumeur. Bij transportoplossing kan je opties kiezen

zoals een mat voor je bagageruimte, een inzetbak voor je bagageruimte, een scooter e-kick, een fietsendrager op dakstangen, een set van 2 dakstangen, een korte dakkoffer, een dockingstation, een skidrager op dakstangen en een caravanspiegel. Bij de design hoofdopties kun je een set van 2 buitenspiegelkappen kiezen. Bij bescherming heb je de keuze uit set voorgevormde matten, voorgevormde rubberen mattenset, een set velours matten, een mattenset van naaldvilt en een set beschermlijsten. Bij de veiligheid heeft u de keuzen uit een hondenrek en een kooi voor je huisdier. En als laatste kun je bij de multimedia kiezen uit een universele houder voor je smartphone, een adapter 230 V/12 V, een universele houder voor o.a. je gps, smartphone en afstandsbediening en een minihouder voor smartphones. Uiteraard kan je meerdere opties kiezen en kun je ook variëren, hier hangen echter wel wat kosten aan vast.

wat is de doelgroep van de Peugeot 3008?

Peugeot wil met deze auto vooral DINKYs (Double Income, No Kids) bereiken. Mensen die een wat jongere lifestyle hebben en die innovatie en technologie gebruiken om zich te onderscheiden van de rest van hun groepen. Om van de 3008 te gaan houden moet je hem wel ervaren. Maar omdat de doelgroep veel werkt moesten deze dus onderweg naar hun werk worden benaderd of tijdens hun werk worden benaderd. Met een pakkend concept in gedachten is deze doelgroep 7 dagen per week gevolgd. In de ochtend bij benzinestations, daarna weer met een Franse lunch op het werk, in de weekenden, in de steden en als laatst bij autowasstraten. Bij de autowasstraten werden vaak meteen proefritten gemaakt. Het resultaat was in 4 weken zeer indrukwekkend, ruim 170.000 mensen van de doelgroep hebben de auto echt kunnen ervaren hoe het zou moeten.

Prijzen en modellen Peugeot 3008.

De Peugeot 3008 kent 3 modellen. De goedkoopste van de 3 modellen is de normale Peugeot 3008 SUV die start op een prijs van 31.080 euro. Daarna volgt de Peugeot 3008 SUV GT Line die begint op een prijs van 36.080 euro. Als laatste heb je de Peugeot 3008 SUV GT die begint op een prijs van 51.880 euro. De Peugeot 3008 SUV bevat 120pk waartegen de GT-line 165pk heeft en de GT 181pk. De Peugeot 3008 SUV verbruikt ook 23.8 km/l, de GT-line 17.5 km/l en de GT 20.8 km/l. De CO2 uitstoot van de normale Peugeot 3008 SUV is 108 g/km, de GT-line stoot 129 g/km uit en de GT stoot 124 g/km uit. Verder heeft de GT het slechtste energielabel van de 3 met een energielabel van F is het lager dan de labels van de GT-line (C) en de normale Peugeot 3008 SUV (D). Ze hebben alle drie een voorwielaandrijving dus geen vierwielaandrijving die de meeste SUV’s wel hebben. Alle drie hebben wel vier cilinders, ook is hun transmissietype een automaat en heeft het 6 versnellingen.