Overfinch gaat los

Range Rover tuner Overfinch zal op de Salon Privé op 5 september aanstaande twee nieuwe modellen introduceren. Het zijn natuurlijk op gewone Land Rovers gebaseerde modellen. De eerste en meest extreme is de GTS-X, feitelijk een Range Rover Sport. Het model moet vanaf 147.500 Engelse ponden gaan kosten. En dat is fors.

Daarvoor krijgt de patserige koper onder meer het spuitwerk in Copper Orange met bijpassend gekleurde zijpanelen en LED dagrijverlichting Daarnaast is er een tweekleurige badge en 22 inch lichtmetalen velgen. Dat was het? Nee, gelukkig niet.

De GTS-X krijgt een getunede versie van de supercharged 5.0 liter V8 benzinemotor. Dat levert 575 pk op. Genoeg voor een sprintje van 0 naar honderd van 5 seconden rond. De GTS-X is daarmee de krachtigste en snelste Range Rover Sport die Overfinch heeft gemaakt. Die snelheid moet ook weer worden afgeremd. Dat gebeurt met 380mm doorboorde en geventileerde schijven van Brembo.

Een speciaal uitlaatsysteem met elektronische klep maakt de auto lekker patserig. Op verzoek van de chauffeur. Onze favoriet is de elektronisch te verlagen vering. Er zit een vreemde plaat achteraan en het geheel ziet eruit alsof de vering geheel is ingestort. Opletten met achteruit over een verkeersdrempel rijden, anders staat je SUV zomaar vast…

Binnenin kunnen we natuurlijk een volledig nappalederen interieur verwachten met oranje stiksel en het nodige carbon.

Van het andere model, een aangepaste Evoque, kwamen we niet veel meer te weten dan dat Overfinch er een ‘ultraviolet’ kleurtje op heeft gespoten en een wit lederen interieur in elkaar heeft genaaid. Ook hier de obligatoire 22 inch velgen.

Geen getunede motor dus en dat kon de Evoque wat ons betreft juist wel gebruiken.