Olympus TG-1: avonturierscamera

De Olympus TG-1 is een topcamera voor avonturiers. Olympus is sowieso al de uitvinder van de ‘Tough’ serie van waterdichte, schokvaste en tegen extreme koude bestande compactcamera’s. Nu is er een nog sterker model.

De TG-1 is ietsje groter dan sommige andere waterdichte camera’s, maar hij is dan ook lekvrij tot op een diepte van maar liefst 12 m. Bovendien is de stoere digitale camera bestand tegen een val van twee meter en kan er iemand van 100 kg op gaan staan. Verder doen temperaturen tot -10°C hem niets (zijn accu zal alleen niet zolang meegaan in die kou, denken wij).

Niet alleen is de camera robuuster, Olympus begrijpt ook heel goed dat de beeldkwaliteit nog wel iets beter kon. De 12-megapixel CMOS-sensor wordt uitgelezen door een TruePic VI-beeldprocessor voor een geweldige kleurenreproductie en minimale ruis. Bij een Low Light-modus wordt automatisch de ISO-gevoeligheid aangepast (tot ISO 6400) voor nog scherpere avondopnamen, en bij de Super Sports-modus profiteert u van scherpere repeterende opnamen van snelbewegende voorwerpen. Een OLED-display van 7,6 cm zorgt voor een betere weergave en scherper beeld bij het maken van opnamen met een groter contrast, grotere helderheid en bredere beeldhoek. Een ingebouwd GPS laat u nooit meer vergeten waar u dat schitterende vergezicht heeft gemaakt. En voor die situaties waarbij uw maat zijn Jeep op zijn dak legt is er de 1080p Full-HD-filmfunctie.

De TG-1 is de eerste Tough-camera die kan worden gebruikt met een aantal losse voorzetlenzen die speciaal zijn ontworpen voor dit model, en dat betekent dat u uitgebreid kunt experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Met behulp van een voorzetlensadapter (CLA-T01) kunt u eenvoudig een visoogvoorzetlens aansluiten (FCON-T01) voor panoramische effecten met dynamische achtergronden, en een televoorzetlens (TCON-T01) voor haarscherpe close-ups met een 1,7x vergroting en prachtig vervaagde achtergronden. Bovendien zijn deze voorzetlenzen net zo solide als de TG-1 zelf. Zo zijn ze bijvoorbeeld waterdicht tot op een diepte tot 12 m zodat u ze rustig in zee kunt gebruiken.