Olifantenambulance op nieuwe Land Rover site

olifantenambulance (foto: Land Rover)

Een speciaal aangepaste Land Rover Defender helpt in Sri Lanka bij het redden van olifantjes die hun ouders hebben verloren. De auto werd aan de Born Free Foundation overhandigd door de actrice Helen Worth, onder meer bekend uit Coronation Street. Het reddingsvoertuig is uitgerust om kleine olifanten met minimaal ongemak te redden en ze naar het veilige Elephant Transit Home van de Born Free Foundation te brengen. Met lieren en hefplatform, plus een koelkast voor medicijnen, kan het reddingsvoertuig veelzijdig worden ingezet om overal op Sri Lanka wilde dieren in nood te helpen.

Het bericht is onderdeel van de nieuwe site  ‘Our Planet‘. Op deze vernieuwde, Nederlandstalige website geeft het merk op speelse en informatieve wijze een kijkje achter de schermen van Land Rover’s activiteiten voor onze planeet.

Uit het persbericht: “Land Rover’s duurzaamheidsprogramma gaat veel verder dan het ontwerpen van schonere modellen en een zo ecologisch mogelijke productie. Wij werken hard aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteitsconcepten, waarbij wij ons in alles hebben verplicht onze belasting op het milieu te reduceren. Daarbij zijn onze activiteiten verdeeld in vier hoofdgebieden: e_TERRAIN TECHNOLOGIES (ecologisch technologie), duurzame productie, CO2-compensatie en natuurbescherming & humanitaire projecten.

Op de site www.landrover.nl/ourplanet is direct per hoofdgebied te zien wat onze doelstellingen zijn en welke activiteiten wij overal ter wereld ontplooien. In de sectie verhalen kan direct een keuze worden gemaakt uit de verschillende initiatieven die wij ontplooien. Vanuit elk verhaal kan direct worden doorgeklikt naar verwante projecten.”