OiLibya Rally Marokko 2013

Vandaag is de OiLibya Rally van Marokko van start gegaan. Het is een van de grootste rally raid evenementen van het jaar, op de Dakar na. En uiteraard is het een uitstekende test case voor diezelfde Dakar. Er doen dan ook tal van bekende namen mee aan het zandfestijn, waaronder een aantal Nederlanders.

rallye oilibya maroc 2013Uiteraard zijn er de nodige Nederlandse motorrijders, maar we beperken ons hier tot de auto’s. Het Riwald Dakar Team met Bernhard ten Brinke/Matthieu Baumel, Erik Wevers/Fabian Lurquin en Gert Huzink/Pascal Maimon maakt zijn opwachting in de bekende HRX Fords. Peter van Merksteijn/Eddy Chevaillier testen de Toyota Hilux van het Belgische team Overdrive Racing. Andere Nederlandse deelnemers zijn Maik Willems/Robert van Pelt Sr in de Toyota RAV4, Jan van Miltenburg/Sicco de Vries met een Desert Warrior, Harmen Jasper/Evert Blaauw in een Toyota Landcruiser en Peter Merceij/Gerard List met een HAN. De laatste is een de Hogeschool Arnhem gebouwde rally-auto.

Bij de vrachtwagens vallen vooral de twee GINAF rally teams op. Het ene heeft Gerrit van Werven aan het stuur, het andere Kees Koolen. Opvallend is de deelname van ex-motorrijder Jurgen van den Goorbergh. Hij rijdt mee met Kees Koolen.

Internationaal
rally oilibya maroc 2013Zoals verwacht doet het X-Raid rally team mee met de Dakar-winnende Mini’s. Alleen zijn de toppiloten van de Dakar er niet bij. Onze favoriete bij de vrachtwagens is de Portugese Elisabete Jacinto met haar MAN. Bij de auto’s zullen we uitkijken naar de outsider Agostino Rizzardi. Hij doet namelijk mee met een oude Porsche 911 met vierwielaandrijving.