Nissan presenteert in Genève nieuwe QASHQAI

Nissan Qashqai 2017Op de autosalon van Genève 2017 geeft Nissan toekomstige, slimme mobiliteit gestalte. De belangrijkste aandachttrekker op dit gebied is de nieuwe Nissan QASHQAI. Nissan heeft op zijn toonaangevende crossover een aantal verbeteringen doorgevoerd die hem een meer premium uitstraling geven, die het ontwerp weer helemaal up to date maken en die de prestaties verbeteren. Daarnaast is het nieuwe model leverbaar met het innovatieve ProPILOT. Dit systeem maakt autonoom rijden op de snelweg mogelijk.

ProPILOT is onderdeel van Nissan Intelligent Mobility. Een strategie waarbij een uitstoot zonder schadelijke gassen en rijden zonder ongevallen centraal staan. Het project is een jaar geleden, tijdens de autosalon van Genève in 2016, voor het eerst publiek gemaakt. Sinds die tijd hebben de medewerkers van Nissan aanzienlijke vooruitgang op alle drie de pijlers geboekt. Dat zijn Intelligent Driving (vooruitgang op het gebied van autonoom rijden), Intelligent Power (vooruitgang op het gebied van aandrijflijnen) en Intelligent Integration (een brede strategie waarmee Nissan voertuigen meer in het dagelijks leven integreert).

Nissan Qashqai 2017De vooruitgang die met Intelligent Driving is geboekt omvat onder meer een publieke demonstratie van Seamless Autonomous Mobility (SAM). Hierbij wordt gebruik gemaakt van NASA-technologie die autonoom rijdende voertuigen helpt bij het ontwijken van onverwachte obstakels.

Nissan Qashqai 2017Verder investeert Nissan in technologie waarmee auto’s op het stroomnetwerk kunnen worden aangesloten – onderdeel van Intelligent Integration. De eerste praktijktests zijn in Denemarken en Groot-Brittannië. Daar kunnen de eerste Nissan-rijders de in hun elektrische auto opgeslagen energie al leveren aan het elektriciteitsnet.

Nissan xStorage

Nissan heeft ook vooruitgang geboekt op het gebied van stroom opslaan in gebruikte accu’s. Hierbij past het merk tweedehands accu’s van Nissans LEAF toe. De eerste exemplaren van Nissan xStorage bevinden zich nu al in huizen en bedrijven en zorgen zelfs voor stroom in de Amsterdam Arena, het thuisstadion van Ajax.

De nieuwe Nissan QASHQAI is leverbaar vanaf zomer 2017.