Nieuwe Panasonic voor ruw gebruik

Panasonic introduceert de nieuwe LUMIX DMC-FT3, speciaal ontworpen om in de open lucht te gebruiken. Hij is waterdicht tot 12m, schokbestendig tot 2m, vorstbestendig tot -10 graden Celsius en bestand tegen stof en vuil. De geïntegreerde GPS-functie, kompas, hoogtemeter en barometer zorgen ervoor dat de gebruiker nog meer kan genieten van het actieve buitenleven.

Met zijn nieuw ontwikkelde 12,1-megapixel Hi-Speed CCD sensor is de DMC-FT3 compatibel met de snelle, krachtige signaalverwerking die nodig is voor opnames in 1920×1080 Full HD video in AVCHD en continu in hoge snelheid beelden vastleggen. De krachtige 4,6x optische zoom kan met de Intelligent Zoom functie worden verhoogd tot 6x equivalent door gebruik te maken van de Intelligent Resolution technologie waardoor de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs met de digitale zoom. De Sonic Speed AF en de snelle opstarttijd zorgen dat de DMC-FT3 een supersnelle respons heeft waardoor zelfs de meest onverwachte fotomomenten kunnen worden vastgelegd.

De iA (Intelligent Auto) modus is ook verder ontwikkeld voor gebruik bij video-opnamen, en onderdrukt vervaging bij beweging. Met de nieuw toegevoegde Lumix Image Uploader kunnen met behulp van een PC opnames direct worden gedeeld via Facebook (foto) of YouTube (video).

Robuust

De FT3 is waterdicht tot een diepte van 12m en stof- en vuilbestendig volgens de ‘IPX8’ en ‘IPX6’ standaard. Dankzij de rubberen afdichting en versterkt glas en de koolstof harsen binnenin de camera, is de body van de FT3 luchtdicht beschermd tegen binnendringen van water, stof en zand. De FT3 is bestand tegen een val van maximaal 2 meter. Het optiek kan niet beschadigd raken door de ‘gevouwen optiek’ methode. Bovendien is deze kleine krachtpatser bestand tegen temperaturen van -10 graden Celsius.

GPS

De DMC-FT3 heeft als nieuw geïntegreerde functie een GPS-systeem. Het toont de naam van het land en de regio, de staat/provincie, stadsregio, stad/dorp en bezienswaardigheid. Hierdoor krijgt het maken van foto’s op reis een extra, aantrekkelijke dimensie. De gebiedsinformatie beschrijft 203 landen of regio’s over de gehele wereld. De interne klok van de camera wordt automatisch aangepast aan de lokale tijd van de plek waar de camera zich bevindt, zodat de gebruiker niet telkens de klok handmatig bij het vertrek of bij thuiskomst hoeft aan te passen aan de plaatselijke tijd.

De FT-serie is zelfs voorzien van een kompas, hoogtemeter en zelfs een barometer waarmee de hoogte, barometrische druk en oriëntatiegegevens kunnen worden vastgelegd. De barometer fungeert tevens als dieptemeter onder water. Het robuuste design, GPS en de geavanceerde meetinstrumenten bieden heel veel plezier in heel veel situaties. Neem de camera mee vissen of kamperen in de lente, mee op een duiktrip, snorkelen of surfen in de zomer, of bergbeklimmen in de herfst en skiën of snowboarden in de winter – of monteer hem op uw 4×4 en laat zien waar en hoe u rijdt!