Nieuwe Hyundai Santa Fe op komst

Hyundai profileert zich is de laatste tijd sterk qua auto-ontwerp. Alleen de Santa Fe terreinwagen ziet er nog niet superhip uit. Dat gaat binnenkort veranderen, want de Amerikaanse importeur liet onlangs via Twitter wat schetsen van een nieuw model zien.

Zo te zien krijgt de nieuwe SUV een opvallende grille met hoekige lampen. Er zullen ook wel LED dagrijverlichting en xenon koplampen komen. Ook de zijkant en achterkant worden uiteraard onder de loep genomen. Hyundai gebruikt daarvoor hun nieuwe designtaal “Storm Edge”. Beelden van het interieur zijn er nog niet, maar ook dat zal erg modern worden.

de huidige Hyundai Santa Fe

Het wordt verwacht dat de nieuwe Santa Fe in zowel vijfzits als zevenzits uitvoeringen gemaakt wordt. Dat laatste om de Amerikanen van dienst te zijn. Bovendien kan Hyundai dan het matig lopende model Veracruz de nek omdraaien. Mogelijk worden in Nederland alleen de vijfzitters verkocht.

Over de motorisering is weinig bekend. Twee viercilinders en een V6 zijn een logische aanname, voor Europa zal er zeker een diesel bij zitten. Mogelijk zal de ene viercilinder zo zuinig mogelijk zijn, en de ander voorzien worden van een turbo om meer vermogen voor de relatief zware auto te leveren.