Nieuwe diesels voor Jeep Grand Cherokee

De nieuwe Jeep Grand Cherokee, modeljaar 2011 dus, was tot dusver alleen te leveren met de Amerikaanse motoren. Dat zijn dus benzinemotoren, want diesels lusten ze in de USA niet. Naast de bekende 5,7 liter HEMI V8 met 352 pk hebben we het dan over een 3,6 liter Pentastar V6 met 286 pk. Dit geheel nieuw ontwikkelde blok vervangt diverse andere vee zessen van Chrysler, Dodge en Jeep.

Nu zijn er plannen bekend gemaakt om twee dieselmotoren in te zetten op de wereldmarkt. De diesels worden gemaakt door VM Motori en Fiat Powertrain, en zijn deels ontwikkeld door Fiat. Het is één van de eerste vruchten van de nieuwe samenwerking tussen de Italianen en de Amerikanen.

Het gaat om een V6 turbodiesel met 241 pk bij  4.000 tpm en 550 Nm trekkracht tussen 1.800 en 2.800 tpm. Dat is 10 procent krachtiger dan de voorgaande dieselmotor in dit model. Het verbruik zou rond de 8,3 liter per 100 km moeten zijn, en dat is maar liefst 17 procent zuiniger dan de voorganger. De CO2-uitstoot van de nieuwe diesel is 218 gr/km. Er komt, waarschijnlijk op basis van dezelfde motor, ook een nog zuiniger uitvoering met 190 pk en 44o Nm. Het is ons niet helemaal duidelijk waarom, want met een Grand Cherokee wil je toch een beetje power onder de kap hebben. Maar wellicht dat er Europese markten zijn waar de zwakkere diesel aanzienlijk gunstiger is in de wegenbelasting of de verzekering.

Een gedachte over “Nieuwe diesels voor Jeep Grand Cherokee”

Reacties zijn gesloten.