Nieuwe diesel voor ‘oude’ Defender

De Land Rover Defender kennen we allemaal. Het model lijkt al sinds 1948 nauwelijks veranderd te zijn. De laatste jaren ligt er een 2,4 liter turbodiesel motor van Ford in het vooronder. Deze motor wordt nu vervangen door een 2,2 liter turbodiesel met gelijke specificaties.

“De belangrijke verbeteringen aan de Defender in 2007 hebben de eigenschappen op de weg aanzienlijk verbeterd, terwijl de legendarische off-road eigenschappen minimaal zijn behouden. Met de introductie van de nieuwe 2,2 liter dieselmotor en vijf optie packs, biedt de Defender voor het modeljaar 2012 nu meer keuze voor de klant dan ooit tevoren,” zei John Edwards, Land Rover Global Brand Director.

Nieuwe dieselmotor
De 2,4 liter dieselmotor die Ford leverde voor de Defender kwam eigenlijk uit een Ford Transit, en was in 2007 een goede keuze wegens de gemakkelijke beschikbaarheid en de betere milieuprestaties. Maar die hielden op bij EU4. De nieuwe motor voldoet aan de EU5 eisen. Door een diesel partikelfilter (DPF) en een beter verbrandingsproces wordt minder NOx, CO2 en HC geproduceerd. De CO2 uitstoot is 266g/km voor de Defender 90 en 295g/km voor de Defender 110 en 130.

De kleinere motor produceert gelukkig nog wel evenveel vermogen en koppel als de uitgaande 2,4 liter. Helaas, volgens sommigen, is het vermogen niet gestegen. We hebben het over 122 pk en een koppel van 360 Nm bij 2.000 toeren. Dus vlotter zal de terreinbeul niet worden. De zestraps handmatige transmissie is voor 2012 behouden.

Opties en packs
Er zijn vijf nieuwe optie packs toegevoegd voor het modeljaar 2012:

  • Comfort Pack – Met air conditioning, een CD speler met extra ingang, en het convenience pack waarin elektrische voorramen en centrale vergrendeling zitten.
  • Interior Pack – Met tapijt op de vloer, een opbergvak, gedeeltelijk lederen zetels en een leren stuurwiel. Stationwagens en hardtops krijgen een opbergnet.
  • Leather Pack – Gedeeltelijk lederen zetels en een leren stuurwiel.
  • Exterior Pack – Een Brunel grille en koplampomlijstingen samen met een dak en spatbordverbredingen n carrosseriekleur.
  • Off-Road Pack – Dit pack voegt ABS, off-road velgen en modderbanden toe, evenals een trekhaak en een beschermbalk voor de onderzijde.

Los van deze pakketten kan de klant nu “Saw Tooth” wielen bestellen en een zwarte of beige kap voor de pickup modellen. Verder krijgen alle nieuwe Defenders getint glas, LED instrumentverlichting voor betere betrouwbaarheid, een gewijzigd verwarmings- en koelingssysteem en iets andere voorstoelen.