Nep Hummer op Beijing Auto Show

Helaas houden Chinezen nog steeds van kopiëren. Ze willen maar niet begrijpen dat BMW’s, Smarts of bijvoorbeeld iPads niet zomaar nagemaakt mogen worden. Nu hebben ze zelfs een Hummer H2 nagemaakt.

De boosdoener is de Chinese firma Dongfeng, die eerder al een H1 had nagebouwd in legeruitvoering. Deze heette de ‘Brave Soldier’. Want zonder een fraaie naam kom je er in het Verre Oosten niet. Die H1 kloon wordt inmiddels door diverse overheden ingezet. Maar nu maken ze het wel erg bont met deze gele Dongfeng HUV. Volgens een zegsman lijkt-ie alleen maar een beetje op het Amerikaanse voorbeeld: “U denkt dat dit een Hummer imitatie is? Welnee, het is een origineel ontwerp. Het zal door de gele kleur komen”. Inderdaad lijkt de HUV niet helemaal op een Hummer. Hij is nog lelijker!?

We weten weinig van dit voertuig, Die H1 kloon heeft tenminste nog een Dongfeng-Cummins 4.5 liter turbodiesel. Deze HUV moet het schijnbaar doen met een viercilinder turbodiesel met 170 pk. Daarbij is het voertuig 4,69 meter lang en weegt 2,4 ton. Lijkt ons niet echt lekker rijden. maar naar verluid sta je in Beijing toch alleen maar in de file, en dan val je wel lekker op natuurlijk.