Mini in de Dakar

Het X-Raid Team zal met een nieuwe Mini onder de naam MINI All4 Racing meedoen aan de Dakar rally. Zoals iedereen weet wordt deze raly begin 2011 gereden in Argentinië en Chili. De auto wordt gereden door de Fransman Guerlain Chicherit, naast hem zit zijn navigator Michel Perin.

De Mini is gebaseerd op de nieuwe, vierwielaangedreven Countryman. X-Raid had maar weinig tijd om de auto klaar te maken voor de rally, want het model is nog maar net op de markt. De motor is alvast vervangen door een twin-turbo diesel van BMW. Deze levert 315pk en maar liefst 710Nm koppel. Dat heb je nodig in dat zand!

De carrosserie van de auto is opgebouwd uit een Kevlar constructie. De tekening hiernaast laat dubbele dempers zien en een fors verhoogde vering. Grappig is dat de Mini de opvolger is van de BMW X3CC waarmee het team voorheen aan rally’s deelnam. Beide komen immers uit hetzelfde concern. Men verwacht dat de Mini het zeker niet slechter zal doen. De auto is korter en lager, waardoor de handelbaarheid uitstekend is. Z0als u ziet is drankjesfabrikant Monster Energy de grote sponsor.