Microtracker

microtrackerBij Touratech zagen we de Microtracker. Het is een klein apparaatje dat zijn GPS positie vindt en vastlegt. Wanneer het zich in een voertuig bevindt kunt u altijd zien waar dat voertuig is. Gewoon van achter de pc of eventueel via SMS berichten op de telefoon. “Waarom is dat zo interessant,” zult u zeggen. Nou, beveiliging is een optie, maar ook het bekijken van de route van een avonturier door het thuisfront.

De Microtracker is een klein en stevig apparaat, maar het is niet waterdicht. Het idee is dus om het ergens in het voertuig te bevestigen met bijvoorbeeld Velcro klittenband. Na het aanzetten wordt de positie van het voertuig regelmatig gepeild.

Een geïntegreerde paniekknop dient om alarm te slaan naar anderen. Zij krijgen dan een bericht op de mobiele telefoon binnen.

Een andere handige truc is ‘geofencing’. Hierbij geeft u op hoever het voertuig van een vaste lokatie verplaatst mag worden. Bijvoorbeeld van uw erf af. Komt de auto buiten het elektronische ‘hek’, dan krijgt de eigenaar een SMS bericht en wordt het voertuig vanaf dat moment automatisch gevolgd.

Bij de Microtracker hoort software waarmee het kastje geprogrammeerd kan worden. Als u het bij Touratech koopt krijgt u bovendien toegang tot hun QV Webserver. Via deze website kan iemand de positie van het voertuig zien en de voortgang volgen op een wereldkaart. En dat is volgens ons de leukste toepassing van de Microtracker, want als beveiliging is het apparaat wat minder geschikt en bovendien niet volgens de eisen van verzekeraars.

Meer informatie bij http://shop.touratech.nl/.