Met deze handige tips kun je zelf je nieuwe SUV occasion uitkiezen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe auto te kopen en wil je graag voor een occasion kiezen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. Occasions zijn tweedehandsauto’s, waardoor het zomaar kan zijn dat de auto iets mankeert. Dit hoeft overigens niet altijd zo te zijn. Een goed onderhouden occasion rijdt soepel en als nieuw. Het ligt er dus aan in welke staat de auto verkeerd en ook aan welke soort auto je graag wil kopen. Op deze pagina krijg je tips waardoor je kunt controleren of de auto betrouwbaar is én kom je erachter hoe je de zoekkans kan vergroten als je bepaalde merken of uitvoeringen op het oog hebt.

Deze tips helpen je om een betrouwbare tweedehandsauto uit te kiezen

Een occasion is een auto die wellicht al even meegaat. Je kunt zowel uit jonge als oude occasions kiezen. Sommige occasions hebben 100.000 kilometers op de teller staan, maar rijden nog alsof ze nieuw zijn, terwijl andere occasions gammel zijn. Hoe weet je nou of de auto die je koopt te vertrouwen is? Allereerst moet je altijd de onderhoudsgeschiedenis van de auto opvragen. Daarnaast kun je de auto laten checken door de dealer of iemand die je kent en verstand heeft van auto’s. Doe ook altijd een proefrit, zodat je merkt of de auto soepel rijdt, of dat er toch iets aan lijkt te mankeren.

Zoek van tevoren uit aan welke eisen je nieuwe auto moet voldoen

Ben je op zoek naar een kleine SUV? Zoek dan vooral naar merken en uitvoeringen die bij je wensen passen. Wie weet is je droomauto wel te vinden bij jou in de buurt. Zo niet, dan kun je ervoor kiezen om een aantal weken of maanden te wachten, tot je de auto die je graag wil, voorbij ziet komen. Je zou ook bij een autohandelaar of dealer voor occasions langs kunnen gaan en kunnen vragen of zij samen met jou naar je droomauto willen zoeken. Zo vergroot je de kansen dat je binnenkort al in de occasion rijdt die je graag wil kopen.

 

Weet je precies waar je de auto voor gaat gebruiken? Dan helpt dit je ook tijdens het zoekproces. Zoek je een auto voor lange afstanden, een boodschappenkar, ga je er in je eentje in rijden of vervoer je het hele gezin erin? Wanneer je dit weet, kun je gerichter zoeken naar een auto die bij je past.